eldiario.es

Menú

Empreses vinculades a la trama ‘Imelsa’ van facturar 5 milions al Palau de la Música

Obvio Producciones i Ingenio Producciones 2000, propietat d’un familiar d’un testaferro del ‘penedit’ Marcos Benavent, es van emportar contractes per valor de 4.220.117 i d’1.166.622 euros del recinte musical durant uns quants anys

Amb l’arribada de l’esquerra a l’Ajuntament de València, la regidora de Cultura, Glòria Tello, va prendre la decisió de no contractar aquestes empreses pels seus vincles amb la trama de corrupció que corca el PP valencià

- PUBLICIDAD -
Imagen del Palau de la Música

El Palau de la Música de València

Les arestes i les vinculacions de la ‘trama Imelsa’ no s’acaben mai. Segons la documentació a què ha accedit eldiario.es, dues empreses vinculades amb la xarxa del ‘penedit’ i exgerent de l’empresa pública de la Diputació de València, Marcos Benavent, han pescat contractes per valor de cinc milions d’euros del Palau de la Música –dependent de l’Ajuntament de València– durant uns quants anys. 

Així, Obvio Producciones ha facturat per diversos espectacles musicals 4.220.117 euros des del 2006 fins al 2015 i Ingenio Producciones 2000 ha fet treballs al recinte musical entre el 2000 i el 2015 per valor d’1.166.622 euros. Les dues mercantils són propietat de Juan Antonio Ramírez, reconegut saxofonista de la comarca de la Costera i amic de l’expresident de la Diputació de València i presumpte capitost d’aquesta trama, Alfonso Rus. La regidoria de Cultura durant els anys de les contractacions va estar dirigida per María José Alcón –dona d’Alfonso Grau i detinguda en l’Operació Taula– i per Mayrén Beneyto, imputada per blanqueig de diners negres per a finançar les campanyes del PP de València. 

Ramírez és germà de Miguel Ramírez, alcalde d’Anna i pare de la secretària de Benavent, que, al seu torn, és la dona d’un dels presumptes testaferros de la trama muntada per l’exgerent d’Imelsa per a desviar diners de la institució provincial, José Estarlich. A més, els contractes d’aquestes dues mercantils amb l’Ajuntament de Xàtiva en l’època de Rus estan sota sospita. L’exalcalde de Xàtiva va fer viatges amb Ramírez després d’haver rebut l’empresari uns quants contractes del consistori. Segons ha informat El Mundo, els contractes rebuts per les dues empreses s’haurien trossejat per a aparençar legalitat.

Fonts de la regidoria de Cultura que dirigeix Glòria Tello (Compromís) indiquen que, des que van arribar al poder, van decidir que el Palau de la Música no contractaria aquestes dues empreses “per la seua vinculació amb la trama Imelsa”. I recalquen que ara tots els contractes es poden consultar en línia.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha