Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Enrique Ortíz en el començament del judici de Gürtel pel finançament il·legal del PP valencià: “Ací, a patir”

L'empresari alacantí Enrique Ortíz

Europa Press

Madrid / València —

A les 10.30 hores ha començat en l'Audiència Nacional el judici pel finançament il·legal del PP valencià amb les qüestions prèvies i les conformitats dels nou empresaris que s'han declarat culpables. El primer a arribar ha sigut l'expresident de la Generalitat Vicente Rambla, el qual ha arribat en solitari, mentre que poc després han fet acte de presència l'exsecretari general del PPCV Ricardo Costa al costat de Yolanda García, extresorera del PPCV. La resta d'encausats han anat arribant a l'Audiència Nacional de forma escalonada per separat.

L'empresari alacantí Enrique Ortíz, que es trobava al costat dels altres acusats i els seus advocats fora de la sala a l'espera de l'inici de la vista, ha saludat a l'acompanyant d'un dels imputats que li ha preguntat com estava i aquest li ha contestat de forma distesa: “A patir, ací a patir”.

El Jutjat Central penal comença aquest dilluns, 15 de gener, a jutjar a empresaris i a l'excúpula del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) liderat pel expresident Francisco Camps pel presumpte finançament il·legal de la formació en el marc de les campanyes de les eleccions municipals i autonòmiques de 2007 i les generals de 2008, els actes de les quals van ser realitzats per la trama Gürtel.

A continuació es detalla el llistat de les 20 persones acusades, els seus càrrecs, els delictes i la petició de penes de la Fiscalia Anticorrupció.

Grup Correa

Francisco Correa Sánchez.- Empresari i capitost de la trama Gürtel. Fiscalia demana per a ell 24 anys i mig de presó per tres delictes electorals corresponents a les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008, un delicte de falsedat documental i set delictes contra la Hisenda Pública.

Pablo Crespo Sabarís.- número dos de la trama Gürtel i exsecretari d'Organització del PP a Galícia. Fiscalia demana per a ell 24 anys i mig de presó per tres delictes electorals corresponents a les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008, un delicte de falsedat documental i set delictes contra la Hisenda Pública.

Álvaro Pérez Alonso 'El Bigotes'.- Responsable de l'empresa Orange Market. Fiscalia demana per a ell 27 anys de presó per tres delictes electorals corresponents a les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008, un delicte de falsedat documental i vuit delictes contra la Hisenda Pública.

Cándido Herrero Martínez.- Conseller delegat i comptable d'Orange Market. Fiscalia demana per a ell 19 anys i mig de presó per tres delictes electorals corresponents a les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008, un delicte de falsedat documental i cinc delictes contra la Hisenda Pública.

José Ramón Blanco Balín.- Assessor de Francisco Correa i considerat el 'cervell' financer de la trama Gürtel. Fiscalia demana per a ell 17 anys i mig de presó per set delictes fiscals.

Exalts càrrecs del PP valencià

Vicente Rambla Momplet.- Exvicepresident de la Generalitat Valenciana. Fiscalia demana per a ell set anys i nou mesos de presó per tres delictes electorals corresponents a les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008 i un delicte de falsedat documental.

Ricardo Costa Climent.- Exsecretari general del PP de la Comunitat Valenciana i exdiputat regional. Fiscalia demana per a ell set anys i nou mesos de presó per tres delictes electorals corresponents a les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008 i un delicte de falsedat documental.

Cristina Ibáñez Vidal.- Exgerent del PP de la Comunitat Valenciana. Fiscalia demana per a ella set anys i nou mesos de presó per tres delictes electorals corresponents a les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008 i un delicte de falsedat documental.

David Serra Cervera.- Exvicesecretari d'Organització i exdiputat regional. Fiscalia demana per a ell set anys i nou mesos de presó per tres delictes electorals corresponents a les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008 i un delicte de falsedat documental.

Yolanda García Santos.- Extresorera del PP de la Comunitat Valenciana i exdiputada regional. Fiscalia demana per a ella sis mesos de presó per un delicte electoral corresponent a les eleccions generals de 2008.

Empresaris que han pactat

Gabriel Alberto Batalla Reigada.- Administrador del grup Lubasa Desenvolupaments Immobiliaris. Ha acceptat la pena d'un any i 9 mesos per tres delictes electorals corresponents a les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008 i un delicte de falsedat documental.

Enrique Gimeno Escrig.- Administrador de Facsa i Aigües de Castelló. Ha acceptat la pena d'un any i nou mesos per tres delictes electorals corresponents a les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008 i un delicte de falsedat documental.

Antonio Pons Dols.- Conseller de Piaf S.L. Ha acceptat la pena d'un any i nou mesos presó per tres delictes electorals corresponents a les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008 i un delicte de falsedat documental.

Alejandro Pons Dols.- Conseller de Piaf S.L. Ha acceptat la pena d'un any i nou mesos de presó per tres delictes electorals corresponents a les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008 i un delicte de falsedat documental.

Tomás Martínez Berna.- Conseller de Padelsa Infraestructures S.A., secretari del Consell d'Administració de CHM Obres i Infraestructures S.A. i conseller del Grup Villalba S.L. Ha acceptat la pena d'un any i nou mesos de presó per dos delictes electorals corresponents a les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i un delicte de falsedat documental.

Rafael Martínez Berna.- Conseller delegat de Padelsa Infraestructures S.A., president del Consell d'Administració de CHM Obres i Infraestructures S.A. i conseller del Grup Villalba S.L. Ha acceptat la pena d'un any i nou mesos de presó per dos delictes electorals corresponents a les eleccions autonòmiques i municipals de 2007 i un delicte de falsedat documental.

Enrique Tomás Ortíz Selfa.- Amo del Grup Enrique Ortiz i Fills Contractista d'Obres S.A. Ha acceptat la pena d'un any i tres mesos de presó per un delicte electoral corresponent a les eleccions generals de 2008 i un delicte de falsedat documental.

José Francisco Bevía García.- 'Número dos' del Grup Enrique Ortiz i Fills Contractista d'Obres S.A. Ha acceptat la pena d'un any i tres mesos de presó per un delicte electoral corresponent a les eleccions generals de 2008 i un delicte de falsedat documental.

Vicente Cotino Escribá.- Nebot de l'expresident de les Corts Valencianes Juan Cotino i president del Consell d'Adminsitración de Sedesa Inversions S.L. Sedesa Obres i Serveis S.A. i de Fundació Sedesa. Ha acceptat la pena d'un any i tres mesos de presó per un delicte electoral corresponent a les eleccions generals de 2008 i un delicte de falsedat documental.

José Enrique Fresquet Martínez.- Conseller de Padelsa Infraestructures S.A. Li acusa l'acusació popular exercida pel PSOE valencià i demana per a ell un any i sis mesos de presó.

Etiquetas
stats