Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

La Guàrdia Civil escorcolla l'Ajuntament de la Vila Joiosa en el marc de l'Operació Erial

La Guardia Civil en un escorcoll.

EFE

Uns quants agents de la UCO de la Guàrdia Civil han procedit aquest dimecres a l'escorcoll de documentació urbanística en l'Ajuntament de La Vila Joiosa (Alacant) en el marc de l'Operació Erial.

L'escorcoll ha començat poc abans de les 14 hores i els agents han preguntat per documentació urbanística relativa a un sector en el qual podria tenir interessos algun dels detinguts, encara que sense precisar més dades.

En concret, familiars directes de Zaplana tenen diversos pisos en la localitat. A més, la seua dona, Rosa Barceló, i el seu sogre, Miguel Barceló, que ja va morir, van ser accionistes de Los almendros de Alicante S.A., una societat que va promoure un pla urbanístic de 1.600 habitatges que va tombar el jutjat en 2011.

L'alcalde de la localitat, el socialista Andreu Verdú, no estava present en el moment en què els agents s'han personat en l'ajuntament i en ser preguntat ha assegurat que desconeixia el motiu de la presència de la UCO.

L'Operació Erial ha desembocat en la detenció de sis persones per blanqueig de capitals, entre altres delictes, i un dels arrestats és l'expresident de la Generalitat i exministre Eduardo Zaplana.

Etiquetas
stats