Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

Al gener comença tot

Ignacio Blanco, Ofelia Vila, Ernest Cano i Carles Xavier López

Un grup considerable de militants i simpatitzants d'Esquerra Unida coincidim en l'anàlisi de la situació política després de les últimes eleccions autonòmiques i, en particular, del paper de la nostra organització. Hem sigut i seguim sent crítics amb l’aposta pel continuïsme, precisament quan més falta feia la renovació. Cap de nosaltres està en l’actual Executiva d'EUPV i per això no hem participat en la negociació del frustrat acord per a una coalició electoral valenciana d'esquerres. Lamentem que s'haja perdut una oportunitat històrica per la falta de voluntat unitària real de les direccions dels partits. Ens preocupa la fragmentació electoral de l'esquerra i l'ascens d'una nova dreta amb millor màrqueting però la mateixa essència neoliberal.

Transcorregut mig any des del 24M, temps de reflexió suficient per a calibrar les insuficiències pròpies i alienes, hem decidit fer un pas endavant per a llançar una iniciativa política per la confluència de l'esquerra valenciana. Una esquerra plural i diversa que ha de resoldre d'una vegada per sempre les seues baralles històriques, el seu caïnisme intern i la seua dependència d'estratègies foranes. Creiem fermament que hi ha un programa mínim compartit per totes aquelles organitzacions a l'esquerra del bipartidisme. Estem en disposició d'aportar al mateix el nostre millor capital polític: l'experiència de lluita i la capacitat de proposta d'una esquerra que mai ha claudicat de la seua voluntat transformadora.

Per a tot açò, el moment no és ara sinó després de les eleccions generals, en les quals demanem el màxim suport per a les candidatures d'Unitat Popular que encapçala Alberto Garzón. El nostre plantejament no és electoralista sinó polític. Som responsables en temps electoral i també ho serem quan convoquem, després del 20D, a totes aquelles persones que vulguen repensar amb nosaltres l'esquerra valenciana. Al gener comença tot.

Etiquetas
stats