Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La alcaldesa de Marbella cancela en Luxemburgo la hipoteca de tres millones
La última entrega de MAR confirma el fraude fiscal de la pareja de Ayuso
Opinión - El problema de los tres gorros. Por Elisa Beni

Estabilitzat l’incendi forestal d’Artana

José María Ángel, director general de la Agencia de Seguridad y Respuesta a las Emergencias, en el Puesto de Mando Avanzado

Agencias/eldiariocv

L’incendi forestal que va començar dilluns passat a la localitat castellonenca d’Artana s’ha donat aquest migdia per estabilitzat, que és el pas previ perquè puga ser controlat, segons han informat fonts del Consorci de Bombers de Castelló.

L’evolució de les tasques d’extinció de l’incendi, on han cremat 1.500 hectàrees, 700 de les quals del parc natural de la Serra d’Espadà, han estat favorables durant la nit, i durant aquest matí s’ha detectat “algun punt calent, que s’ha pogut contenir en tots els casos”.

Durant la jornada de hui continua en la zona un dispositiu format per set mitjans aeris, prop d’un centenar de persones coordinades pel Consorci Provincial de Bombers i integrat per 4 dotacions, 7 unitats de bombers forestals, 5 brigades de la Diputació de València i 2 grups grans de l’UME.

El dispositiu d’extinció ha arribat, en els pitjors moments de l’incendi, a 500 persones i trenta mitjans aeris.

Segons han informat fonts del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat, la nit ha estat tranquil·la i els 200 mitjans terrestres que han romàs a la zona han pogut treballar bé.

El director general de l’Agència Valenciana d’Emergències, José María Ángel, ha informat des del Post de Comandament Avançat que són “molt optimistes” amb l’evolució de l’incendi, on el “millor aliat” ha estat la climatologia, que ha permés actuar “en condicions més bones”.

Una vegada que l’incendi s’ha donat per estabilitzat, segons Ángel, es començarà a reduir la presència de tots els operatius desplegats a la zona, on es continuarà refrescant el perímetre durant uns quants dies, sobretot davant de la previsió que aquest cap de setmana apugen les temperatures.

“Cal ser molt cautelosos, perquè es pot produir qualsevol rebrot” i la dificultat orogràfica del terreny fa necessària la presència de mitjans aeris –sis– i de mitjans terrestres, ha indicat el director general.

Sobre la causa de l’incendi, ha indicat que la determinarà el treball pericial, si bé l’única conjectura de què es pot parlar actualment és de “una mala praxi, la mà de l’home darrere”, i els ciutadans han de tenir un compromís per a denunciar les males praxis en el patrimoni natural valencià.

José María Ángel ha tingut així mateix paraules d’agraïment envers la promptitud amb què es va actuar des del començament de l’incendi, la perícia dels professionals i “el somriure” dels veïns d’Artana, sense els quals en aquests moments no es parlaria de 1.500 hectàrees afectades, sinó de “un gran desastre natural” a la Comunitat.

De la seua banda, el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha informat que, una vegada estabilitzat l’incendi, es procedeix a desmobilitzar la Unitat Militar d’Emergències, a qui ha agraït els serveis prestats.

Etiquetas
stats