eldiario.es

9

Un jutge del Tribunal Superior de Justícia de Hong Kong investiga la destinació dels quatre milions estafats a l'EMT de València

Un magistrat hongkongués analitza els moviments dels comptes que van rebre els quatre milions d'euros de l'empresa pública

El gerent de l'EMT va cursar una denúncia davant les autoritats policials i judicials de Hong Kong que ja ha sol\·licitat el jutge espanyol que investiga el cas

El Tribunal Superior de Justicia de Hong Kong.

El Tribunal Superior de Justícia de Hong Kong. Flickr

La investigació de la fenomenal estafa a l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València segueix el seu curs a Espanya i també a Hong Kong. Quatre milions d'euros van volar mitjançant vuit transferències del compte de l'empresa pública en CaixaBank a dos comptes de Bank of China. Una vegada destapat el frau el passat 23 de setembre, el gerent de l'EMT, Josep Enric García Alemany, va cursar una denúncia davant la Policia espanyola i també davant la hongkonguesa. Els responsables de l'EMT van contractar un despatx d'advocats espanyol que opera a la Xina per a denunciar el cas davant les autoritats judicials de Hong Kong.

Un jutge del Tribunal Superior de Justícia de Hong Kong investiga la destinació dels quatre milions d'euros estafats i la titularitat real dels dos comptes utilitzats per l'estafador o els estafadors. De la suma total estafada, 1,6 milions van anar a parar a un compte que l'estafador va associar a una direcció a Hong Kong vinculada als 'Paradise papers' i a dues societats domiciliades en el paradís fiscal de les Illes Verges Britàniques. La resta del saqueig va arribar a un segon compte que apareixia en les cartes de pagament a nom d'una empresa dissolta fa cinc anys, tal com va informar aquest diari.

El jutge, segons ha pogut saber eldiario.es, analitza els moviments de tots dos comptes abans i després del període de l'estafa (del 3 al 23 de setembre). L'altre magistrat que investiga l'estafa a Espanya, el titular del Jutjat d'Instrucció número 18 de València, ha demanat a l'EMT la documentació de les denúncies davant les autoritats policials i judicials hongkongueses.

Les vuit transferències per un valor total de quatre milions d'euros es van fer amb les signatures que Celia Zafra, l'excap d'Administració de l'EMT acomiadada i única investigada en la causa a Espanya, va enviar a l'estafador creient, segons va declarar davant el jutge, que estava col·laborant en una insòlita operació secreta per a adquirir una empresa estrangera. L'alerta interna de CaixaBank, segons va reconéixer el gestor de l'entitat bancària en la seua declaració com a testimoni, va saltar 17 dies després d'haver-se iniciat el frau a pesar que ja s'havien transferit quatre milions i que l'EMT de cap manera podia operar a la Xina.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha