Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Familiars de regidors del PP van facturar gairebé 800.000 euros al govern de Rus a Xàtiva

Alfonso Rus, expresident de la Diputació de València

Toni Cuquerella

València —

L’Ajuntament de Xàtiva ha anunciat que revisarà la facturació de determinades empreses vinculades a regidors del PP per faenes fetes per al consistori durant els governs d’Alfonso Rus, presumpte capitost de la trama de corrupció ‘Imelsa’. La regidoria d’Hisenda ha detectat un “volum de factures inusual” emeses per societats directament relacionades amb membres del grup municipal popular, i també de l’anterior equip de govern. En alguns casos afirmen que els vincles amb les mercantils són familiars en primer grau dels regidors populars. La xifra global de pagaments superaria els 790.000 euros en les dues últimes legislatures.

El regidor d’Hisenda, Nacho Reig, ha explicat que “la majoria d’aquestes contractacions es van fer de manera directa i sense publicitat. Era la manera d’actuar a què ens tenia acostumats el PP. Es buscaven badalls de la legalitat per a afavorir clarament el negoci dels familiars”. Reig ha denunciat que aquesta pràctica es va estendre durant tota l’època dels governs del PP, però la xifra feta pública només fa referència a les dues últimes legislatures. Ara el regidor afirma que “es tractaria de detectar possibles irregularitats i d’actuar en conseqüència, gestionant de manera adequada els diners públics i defensant els interessos de la ciutadania per a evitar que mai més un representant municipal s’aprofite del càrrec per a fer engreixar el negoci familiar”, segons el regidor.

Reig constata que els familiars directes no poden facturar a l’Ajuntament de Xàtiva i que la familiaritat també és causa d’incompatibilitat. El regidor recorda que molts edils del PP han estat aprovant factures de familiars directes malgrat tenir el deure d’abstenció en legislatures anteriors. La regidoria d’Hisenda estudia redactar una circular interna que recorde la impossibilitat de contractar empreses amb què estiguen vinculats familiars directes dels regidors de l’Ajuntament i no es descarta recórrer a la justícia.

Etiquetas
stats