Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Fira del Llibre de València aspira a superar el mig milió de visitants

Carmen Amoraga, Ignacio Larraz, Jesús Figuerola, Miquel Ángel Giner y Julio Antonio Blasco presentando la feria del libro

Laura Martínez

La 52a edició de la Fira del Llibre de València aspira a rebentar els indicadors. L’any passat, amb una inversió de 300.000 euros, més de mig milió de persones van visitar el certamen i entre totes van desemborsar 850.000 euros. Enguany, els organitzadors han augmentat el pressupost fins a 350.000 euros i volen incrementar els visitants i les vendes.

Segons Ignacio Larraz, president del Gremi de Llibrers de València, entitat organitzadora, la fira valenciana és la segona del territori espanyol, per darrere de la madrilenya. Les dades de Larraz es refereixen al volum de visitants i a la rendibilitat, un 20% superior a la de la resta dels certàmens. La facturació per parada, segons les dades de les llibreries, és de 1.200 euros de mitjana.

En total, en el certamen de Vivers participaran 60 expositors en 93 parades (tres més que l’any anterior), entre llibreries, institucions i entitats amb fons editorial propi. A més, com altres anys, s’ha programat al voltant de 600 signatures de llibres, presentacions, entrevistes i activitats amb els autors que es retransmetran en temps real i pel canal del YouTube.

El cartell, obra de Julio Antonio Blasco (amb la signatura de Sr. López), és tota una declaració d’intencions d’aquesta edició. “Reflecteix la passió pel llibre i per la lectura, amb un cor obert com a símbol de salut”, explica l’artista, que afig que simbolitza el “floriment editorial i que el paper continua viu”, tot i que, lamenta, que el lector no. La Comunitat Valenciana és del 56,8%, 3 punts per davall de la mitjana espanyola i situada a anys llum de l’europea (un 71%). En llengua pròpia, només entre el 2% i el 3% dels compradors adquireixen llibres en valencià.

Aquest floriment editorial que reflecteix la il·lustració es materialitza en un augment d’empreses editores en l’envelat de la Generalitat; n’hi haurà més de 50 per les 43 de l’any anterior, tot i que les xifres encara no estan tancades, segons ha explicat Carmen Amoraga, directora general de Cultura. Amoraga lamenta que la Generalitat no hi invertisca prou, però defensa els 32.000 euros amb què dóna suport a aquesta edició.

L’autor homenatjat enguany serà Carles Cano, però aquesta fira està plena d’aniversaris. El Gremi de Llibrers fa 40 anys i l’Associació Professional d’Il·lustradors en celebra 20 de la refundació. Quant als autors, enguany coincideix el 150é aniversari del naixement de Blasco Ibáñez, el centenari del naixement de Gloria Fuertes, el 75é aniversari de la mort del poeta Miguel Hernández i el 25é aniversari de la defunció de Joan Fuster.

Etiquetas
stats