Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

Fiscalia veu indicis de delicte d'amenaces en l'assetjament de la ultradreta a Mónica Oltra a casa seua

Imatge de l'acossament de la ultradreta a Mónica Oltra davant de casa seua.

elDiariocv

La Fiscalia Provincial de València ha enviat la investigació oberta per l'acció intimidatòria de diversos membres d'Espanya 2000 a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra. Diversos ultres vinculats al partit es van concentrar enfront de la casa d'Oltra durant la nit del 18 d'octubre mentre sopava amb els seus fills, coberts amb màscares de scream i cantant l'himne d'Espanya franquista.

“Estem contra aquests independentistes que volen trencar la unitat d'Espanya; (Compromís) pot ser la marca blanca ací a València de la CUP”, deia un dels ultres en un vídeo difós per xarxes socials tot vantant-se de l'acció.

La Fiscalia Provincial de València va obrir diligències d'investigació penal per a investigar l'assetjament, denunciat per l'Advocacia de la Generalitat. El delicte lleu d'amenaces -antiga falta d'amenaces- es contempla quan entre el suposat agressor i la víctima no hi ha llaços familiars ni de convivència, està castigat amb una pena de multa d'un a tres mesos i genera antecedents penals.

La nit del passat 18 d'octubre un grup de persones encaputxades o amb caretes de la pel·lícula de terror “Scream” es va concentrar davant del domicili familiar d'Oltra i va desplegar una gran bandera espanyola amb el lema “Viva la unidad de España”.

Mitjançant un altaveu portàtil, van emetre diverses consignes i van fer sonar un pasdoble seguit de l'himne d'Espanya, mentre gravaven “cap a l'interior del domicili familiar” i ho retransmetien en directe a través de les xarxes socials.

La denúncia reflecteix que es van fer comentaris com: “Estem a casa de la nostra amiga Oltra de Compromís, hem vingut a posar-li una mica de música espanyola, per a dir-li que estem a Espanya i a la Comunitat Valenciana”.

L'Advocacia de la Generalitat va denunciar que aquests fets van produir “una evident intimidació i neguit” tant a la vicepresidenta com als seus fills, que en aqueixos moments es trobaven al domicili familiar, amb la “consegüent alteració de la seua convivència davant l'assetjament produït”. Així mateix, va exposar que és “un fet notori” que actuacions similars s'han produït en la festivitat del 9 d'octubre en la ciutat de València, protagonitzades per grups extremistes que suposen “un altercat de la pau social” i que van donar lloc a diligències d'investigació per la secció de delictes d'odi i contra la discriminació de la Fiscalia.

Etiquetas
stats