eldiario.es

Menú

El Consell destitueix un alt càrrec de Castelló Cultural per la seua imputació en Gürtel

La Diputació de Castelló va nomenar fa poc aquest mateix imputat, Vicente Farnós, el seu representant en el Consorci de Museus. Al cap de poc, ell va renunciar voluntàriament al càrrec.

Quan es va conéixer la seua imputació, fa un any i mig, el PP va canviar el seu càrrec dins de l’entitat, però no el va acomiadar. Farnós afirma que ell és un “empleat normal”, i es reserva l’opció de defensar els seus “drets laborals”

- PUBLICIDAD -
Fabra aparta al responsable de la subdirección de Castelló Cultural hasta que se resuelva su imputación

Imatge d’arxiu de Vicente Farnós

Vicente Farnós deixarà de ser coordinador de programació de Castelló Cultural, l’ens dependent de la Generalitat Valenciana que gestiona l’Auditori de Castelló i el Teatre Principal, entre altres instal·lacions. L’Administració autonòmica ha decidit destituir Farnós per la seua imputació en el cas Gürtel. El secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, va explicar que es tracta de complir el Codi de Bones Pràctiques aprovat per la Conselleria.

“Una imputació en un cas de corrupció, és un cas flagrant d’incompliment (...) i atempta contra els principis de transparència, servei públic de qualitat, eficàcia, eficiència i responsabilitat”, va afirmar Girona en una nota de premsa emesa per la Conselleria de Cultura. La Generalitat ha comunicat a CulturArts que la decisió ha d’executar-se en un màxim de 15 dies. El càrrec de coordinador de programació desapareixerà i es crearà la plaça de subdirector d’aquest mateix organisme.

Vicente Farnós va ser imputat al gener del 2014. Segons explica la conselleria en la nota, el Govern autonòmic del PP el va apartar del càrrec que exercia llavors, el de director executiu de Castelló Cultural, però tot seguit el va nomenar coordinador de programació del mateix organisme.

Consell Valencià de Cultura

De la seua banda, Farnós va declarar ahir a la Cadena SER a Castelló que preferia no pronunciar-se sobre la decisió de la Conselleria d’apartar-lo definitivament de l’entitat: “La Conselleria pot prendre la decisió que crega oportuna”. No obstant això, es va definir a si mateix com “un empleat normal, i (...) com a treballador puc exercir també els meus drets laborals”.

A pesar de la imputació, la Diputació de Castelló va proposar el 3 de novembre passat a Farnós com el seu representant en el Consorci de Museus, un òrgan públic en què participen la Generalitat, les diputacions i els principals ajuntaments de la Comunitat Valenciana. El nomenament va ser aprovat en una comissió gràcies a la majoria absoluta del PP. Finalment, no va ser ratificat en el Ple perquè Farnós va renunciar al càrrec.

Vicente Farnós continua formant part del Consell Valencià de Cultura. Va ser elegit membre d’aquesta institució consultiva per les Corts Valencianes, a proposta del PP. Quan es va conéixer la seua imputació, va afirmar públicament que deixaria d’assistir a les sessions del Consell fins que la seua situació processal s’aclarira. Segons fonts internes no oficials d’aquest òrgan, no ha estat així, i Farnós ha continuat assistint amb normalitat a les sessions del Consell.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha