eldiario.es

Menú

La Generalitat Valenciana se sotmet al control d’una organització global contra la corrupció

El Consell firma un conveni amb Transparència Internacional perquè un organisme extern verifique la seua lluita contra l’opacitat de l’Administració

José Ugaz, president de Transparència Internacional, Ximo Puig, Manuel Alcaraz i Jesús Lizcano, president de Transparència Internacional Espanya

- PUBLICIDAD -
José Ugaz, presidente de Transparencia Internacional, Ximo Puig, Manuel Alcaraz y Jesús Lizcano, presidente de Transparencia Internacional España.

José Ugaz, president de Transparència Internacional, Ximo Puig, Manuel Alcaraz y Jesús Lizcano, president de Transparència Internacional Espanya

La Generalitat s’ha compromés a extremar la seua pròpia transparència amb Transparència Internacional, l’organització d’àmbit mundial més rellevant en la lluita contra la corrupció i l’opacitat de les administracions. Per mitjà d’un conveni, signat el Dia Mundial contra la Corrupció, el Govern valencià posarà a disposició d’aquesta organització contractes, acords de govern i més informació rellevant que històricament no ha estat accessible a la ciutadania.

“La Comunitat Valenciana entra en una etapa nova després d’haver estat un símbol de corrupció. Amb aquest acord, treballem en dos eixos bàsics per al nou govern. L’ètic i moral, bàsic per a recuperar la bona reputació que s’ha perdut i que mereixen els valencians, i l’econòmic, perquè la corrupció de governs passats ens ha costat 1.200 milions d’euros”, ha dit Ximo Puig, president de la Generalitat, després de signar l’acord.

El conveni va més enllà de la Llei valenciana de transparència, que obliga el Consell a publicar la caixa fixa, viatges, regals, contractes i altres dades de la Generalitat. El conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, treballa en un reglament de bon govern, convençut que la lluita contra l’opacitat de l’Estat “és una vacuna contra la corrupció”. En la signatura del conveni ha assegurat que València “ha estat un símbol de la corrupció i ara s’obri una etapa nova”, com a prova que la Generalitat mai no havia celebrat abans el Dia Mundial contra la Corrupció, una iniciativa de les Nacions Unides.

Jesús Lizcano, president de Transparència Internacional, se’n va felicitar per l’acord i va avisar que la seua organització, nascuda des de la societat civil, en vigilarà l’aplicació. “Controlarem que qui governe complisca”. Lizcano ha destacat que el debat polític mai no havia estat tan marcat “per mesures regeneradores i contra la corrupció” i ha estat crític amb el Govern central, “que encara no ha desenvolupat el reglament que ha d’aplicar la llei de transparència” estatal.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha