Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

La Generalitat obri la seua delegació a Madrid amb Broseta com a ambaixador

Ximo Puig i Manuel Broseta, amb diputats i empresaris

Sergi Pitarch

Madrid —

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el de la Fundació Conexus, Manuel Broseta, han presentat aquest dimecres l'oficina de la Comunitat Valenciana a Madrid, en ple barri d'Almagro en el carrer Espagnoleto, 25. L'oficina pretén ser una ambaixada dels interessos valencians en la capital d'Espanya i servir d'instrument a “empresaris, sindicats i associacions” per a realitzar les seues activitats i negocis en la capital d'Espanya.

Connexus i la Generalitat han signat un conveni pel qual l'administració autonòmica reobri un baix que té en propietat i que estava tancat fa sis anys per la crisi i la fundació -lobbie empresarial a Madrid- es fa càrrec de les despeses de manteniment i secretariat. Un privatització de la diplomàcia en la qual ambdues parts ixen beneficiats.

Puig ha fet un discurs reivindicatiu davant empresaris i diputats -ha assistit l'expresident de Ford Espanya José Manuel Machado o el president de la CEV Salvador Navarro- en el qual ha posat a la Comunitat Valenciana com a exemple d'estabilitat i lloc idoni on invertir. Açò sí, ha afegit, “perquè l'economia seguisca creixent com en l'actualitat és necessari modificar el sistema de finançament autonòmic”. “L'injust sistema de finançament ha fet que deixem de créixer mig punt del PIB”, ha lamentat.

La col·laboració amb Broseta naix pel propi paper que la Fundació Conexus té a Madrid, que fomenta la relació entre ambdues autonomies. Manuel Broseta té des de fa anys oberta una delegació del seu despatx d'advocats en la capital, on ha aconseguit gran influència i ha disparat el nombre d'empleats.

De la mateixa manera és cridanera la col·laboració amb Broseta perquè des del seu despatx és un dels principals pleitejadores contra l'administració valenciana, ja que defensa Ribera Salut en la reversió de la privatització de l'àrea sanitària d'Alzira i als inversors anglesos de Puerto Mediterráneo, el macroprojecte de Paterna al que s'oposa de plànol Compromís. Abans havia sigut un bufet que va tenir molt bones relacions amb els Consells d'Eduardo Zaplana i Francisco Camps.

Però la sintonia entre la Generalitat i Conexus en aquest projecte és màxima i ambdues institucions consideren que per a aconseguir pes a Madrid “cal sumar”. “Necessitem guanyar pes a Madrid i açò no es pot fer sense invertir temps i persones”, ha explicat el president de la Fundació Conexus.

A l'acte de presentació han acudit empresaris valencians com Enrique Gimeno, de Facsa -va reconèixer haver finançat il·legalment al PP- o Rosa Vidal, de Broseta Advocats.

De partits polítics han acudit els diputats del PSOE Ana Botella, Artemi Rallo i Ciprià Ciscar i Ángela Ballester i Rosana Pastor de Podemos. Compromís havia anunciat que acudiria Joan Baldoví però finalment no ha fet acte de presència. Molt cridanera també ha sigut la incompareixença de cap representant del PP, una evidència més que les relacions entre el lobby econòmic i els populars no passen pel seu millor moment.

Etiquetas
stats