Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Generalitat està disposada a negociar amb CGT per a evitar el judici de l’ERO de Canal 9

La vicepresidenta la Generalitat, Mónica Oltra, en la roda de premsa després del ple del Consell

Laura Martínez

La Generalitat i CGT, sindicat que va portar l’ERO de Canal 9 a l’Audiència Nacional, estarien disposats a negociar per a evitar el judici. Així ho ha explicat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en roda de premsa i també ha fet el mateix el sindicat mitjançant un comunicat.

Aquest mes es compleixen tres anys del tancament de la radiotelevisió pública valenciana per l’executiu d’Alberto Fabra i es dóna la circumstància que el Consell, ara a càrrec de Compromís i el PSOE, haurà de defensar una decisió presa pel Govern del PP, que tantes vegades van criticar i que continuen considerant reprotxable.

La central sindical ha advertit que, si “es confirmen les previsions” i se sentenciara la nul·litat de l’ERO, les indemnitzacions als treballadors podrien arribar entre 150 i 200 milions d’euros, una quantitat que creix “com més temps passa” i es calcula que puja al voltant d’un milió d’euros per setmana. CGT tampoc veu “descartable” que la mateixa Audiència Nacional pot plantejar una qüestió d’inconstitucionalitat, la qual cosa allargaria encara més el procés.

De la seua banda, la vicepresidenta ha explicat que és una “qüestió tècnica” i, com a tal, la deixaran en mans de l’Advocacia de la Generalitat. Fins ara l’interlocutor amb els extreballadors ha estat el secretari autonòmic de Comunicació, José Maria Vidal i, segons Oltra, continuarà sent així. No obstant això, seran els advocats els que estudien totes les possibilitats i estratègies amb vista al judici.

El sindicat recorda que les conseqüències de la nul·litat de l’ERO serien “l’obligació de reincorporar tota la plantilla, que tornaria les indemnitzacions i cobraria els salaris deixats de percebre, a més d’abonar els costos de la Seguretat Social”.

La demanda de CGT, l’únic que no va signar l’acord de l’ERO, “té moltes probabilitats de prosperar”, assegura el sindicat, que afig que l’execució d’una hipotètica sentència estimatòria de les seues pretensions “suposaria directament l’incompliment de la Llei d’estabilitat pressupostària” i tenir una plantilla duplicada si el Consell continua amb els plans de crear una nova ràdio i televisió pública “des de zero”.

Etiquetas
stats