Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern valencià oculta al seu soci Podem la llista d’empreses de la Gürtel que continuen treballant per al Consell

Antonio Estañ junt amb Ximo Puig i Mónica Oltra

Carlos Navarro Castelló

0

“Els mateixos empresaris corruptes que obtenien contractes públics finançant il·legalment el PP, hui continuen folrant-se amb els centres de majors, el manteniment de carreteres o la gestió de l’aigua”.

Així de contundents es mostren fonts del grup Podem de les Corts Valencianes davant el silenci que continua mantenint el Consell sobre els empresaris relacionats amb la trama Gürtel que van reconéixer haver finançat il·legalment el PP i que continuen treballant per a Administració autonòmica.

La formació morada va presentar el mes de febrer passat una proposició no de llei en les Corts en què instava a inspeccionar els contractes en vigor amb la Generalitat Valenciana signats amb empresaris vinculats a la trama Gürtel.

Després del debat parlamentari, es va acordar dur a terme aquesta auditoria, presentar els resultats, cancel·lar els contractes en què es detectaren presumptes irregularitats i prendre mesures per a garantir més transparència, a més de crear una oficina valenciana de supervisió de la contractació.

En virtut de l’acord, el Consell es va comprometre a donar compte del compliment d’aquesta resolució en el termini màxim de sis mesos.

No obstant això, ha passat aquest termini i la informació continua sense arribar, cosa que el portaveu de Podem, Antonio Estany, va recordar al president del Govern valencià, Ximo Puig, en l’última sessió de control celebrada el 25 d’octubre passat.

Des de Podem entenen que aquest silenci es deu al fet que els mateixos empresaris que van finançar il·legalment el PP i que tenien contractes en vigor amb la Generalitat quan es va produir el canvi de Govern continuen en l’actualitat treballant per a l’Administració autonòmica.

Segons la formació morada, els empresaris que van reconéixer les aportacions il·legals als populars per a rebaixar així la seua condemna van ser Gabriel Alberto Batalla Reigada, administrador del Grupo Lubasa Desarrollos Inmobiliarios; Enrique Gimeno Escrig, administrador de Facsa i Aigües de Castelló; Antonio Pons Dols, conseller de Piaf, SL; Alejandro Pons Dols, conseller de Piaf, SL; Tomás Martínez Berna, conseller de Padelsa Infraestructuras, SA, secretari del consell d’administració de CHM Obras e Infraestructuras, SA, i conseller del Grupo Villalba SL; Rafael Martínez Berna, conseller delegat de Padelsa Infraestructuras, SA, president del consell d’administració de CHM Obras e Infraestructuras, SA, i conseller del Grupo Villalba, SL; Enrique Tomás Ortiz Selfa, propietari del Grupo Enrique Ortiz e Hijos Contratista de Obras, SA; José Francisco Beviá García, del Grupo Enrique Ortiz e Hijos Contratista de Obras, SA; Vicente Cotino Escribá, president del consell d’administració de Sedesa Inversiones, SL, Sedesa Obras y Servicios, SA, i de Fundación Sedesa.

Molts d’ells, com Cotino, Batalla, Ortiz o Gimeno, continuen treballant a través de les seues empreses amb la Generalitat, segons asseguren els d’Antonio Estany.

Des de Podem assenyalen que “no es pot permetre que la corrupció isca rendible i que els contractes obtinguts amb sobres de diners negres queden sense auditar i supervisar; no es pot premiar aquests empresaris que, a més, han apartat de l’accés a la contractació pública les empreses que sí que compleixen la llei”.

A més, afigen que “és una qüestió de justícia i de transparència, però també de fer un ús eficaç dels recursos públics i d’analitzar fins a quin punt la política de privatitzacions ha sigut molt sovint caldo de cultiu perquè uns pocs saquegen el que és de tots”.

Etiquetas
stats