Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern valencià adjudica la construcció de la Ciutat de la Justícia d’Alacant a una empresa investigada per les mossegades de l’F1 de Camps

Façana dels jutjats d'Alacant, amb grans problemes de mitjans materials.

Laura Martínez

La Conselleria de Justícia adjudica la construcció de la Ciutat de la Justícia d’Alacant a una empresa investigada en el cas Fórmula 1. La firma sevillana Ayesa, que rebrà una primera partida de 800.000 euros per a dissenyar el projecte constructiu i la direcció d’obra, està vinculada al cas de la Fórmula 1, investigat pel Jutjat d’Instrucció número 2 de València per prevaricació, malversació i falsedat documental.

La firma sevillana està en la causa del presumpte tripijoc del disseny del circuit urbà de carreres que va acabar en sobrecostos milionaris que apunten al presumpte finançament irregular del PP de Francisco Camps. L’UTE de la qual formava part amb la firma Typsa es va constituir després de l’adjudicació del contracte.

Un enginyer d’aquesta unió d’empreses va denunciar davant els investigadors que va començar a treballar en el disseny del circuit abans que saberen que eren adjudicataris del contracte per a dissenyar el circuit.

La primera partida de 800.000 euros la seguiran quantitats plurianuals, previstes en els pressupostos de la Generalitat, fins a completar els 35 milions de la construcció. La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, va assenyalar que no vol “escatimar en qualitats” perquè busca “un edifici del segle XXI que puga continuar creixent” i, així, evitar “que l’edifici nasca malalt, com la Ciutat de la Justícia de València”.

La titular del departament va fer aquestes declaracions un dia abans de signar l’adjudicació en una visita a les noves instal·lacions de la Fiscalia en el Palau de Justícia de Benalua, en les quals s’ha invertit 138.000 euros. Aquest projecte es va executar “per la via d’urgència” per part de l’empresa Tragsa.

D’aquesta manera, s’han habilitat 17 despatxos per als 15 fiscals que desenvolupen la seua tasca en aquesta seu judicial, i s’ha inclòs una sala multiusos després de duplicar la superfície disponible, que ha passat de 490 a 1.200 metres quadrats.

Etiquetas
stats