Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Guàrdia Civil porta set dels detinguts per Imelsa davant del jutge

Vicente Burgos, a l’esquerra, un dels detinguts pel cas Imelsa, en arribar a la Ciutat de la Justícia per a declarar

elDiariocv

València —

La Guàrdia Civil ha traslladat en uns quants cotxes set detinguts pel cas Imelsa des de calabossos de l’institut armat fins a la Ciutat de la Justícia de València cap a les 18.45 del dimecres. Segons el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana, prestaran declaració des d’aquesta vesprada i fins que el jutge ho estime oportú.

De les imatges captades, informa Efe, només s’ha pogut veure amb claredat el rostre d’un dels traslladats, el de Vicente Burgos, exresponsable de la Fundació Jaume II el Just i exmarit de l’exregidora del PP María José Alcón, a qui el jutge va deixar anit en llibertat amb càrrecs i sota fiança de 150.000 euros.

A més de Burgos, segons el TSJ, ja estan a disposició judicial, a bandad’Alcón, sis imputats més: quatre de relacionats amb el PP (David Serra, Carmen García-Fuster, Pedro Aracil i l’esmentat Burgos), dos tècnics (Joan Vergara i Elena Bosque) i l’exsogre de Marcos Benavent, el primer investigat en la trama. No hi ha transcendit l’horari exacte de les declaracions d’Alfonso Rus i els altres detinguts pel cas Imelsa.

L’operació Taula –nom amb què la Guàrdia Civil l’ha batejada– s’ha sigut llançat davant la sospita que el PP –partit majoritari a la Comunitat Valenciana entre els anys 1995 i 2015– va crear una trama de corrupció que va poder servir per a enriquir molts dels seus càrrecs i finançar il·legalment el partit.

Aqueixa part de l’organització robava diners públics mitjançant l’adjudicació de contractes públics amb sobrecostos o justificats amb factures falses o unflades. El dimarts, la primera fase de l’Operació Taula va acabar amb 24 detinguts, cinc imputats, 33 registres en domicilis o seus socials i 250 vehicles requisats.S’han bloquejat desenes de comptes bancaris.

Etiquetas
stats