Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge de Gürtel rebutja les peticions dels acusats: Els delictes no han prescrit i les escoltes són legals

Ricardo Costa i Vicente Rambla a l'Audiència Nacional

Sergi Pitarch

Madrid —

El magistrat que jutja el presumpte finançament irregular del PP valencià no ha acceptat les peticions dels acusats en considerar que els delictes no han prescrit i que les escoltes són legals. El jutge ha assegurat entre les protestes dels advocats defensors: “No hi ha indefensió per als acusats”. “Són vostès extremadament pertinaços”, ha dit el magistrat per a apuntar posteriorment: “És la tercera vegada que plantegen les mateixes qüestions prèvies”.

Així, en cinc minuts ha despatxat totes les qüestions prèvies amb el corresponent empipament de les defenses, que han protestat iradament. D'aquesta manera, ha validat les escoltes en la presó i els àudios que va aportar inicialment el regidor del PP José Luis Penyes.

Aquest dimarts comencen a declarar en l'Audiència Nacional els vint acusats en un judici que ha començat aquest dilluns a Madrid. Els primers seran els empresaris que han pactat amb la Fiscalia després de confessar els pagaments en 'b' i el finançament il·legal del PP valencià.

Entre les vint persones acusades es troben els responsables de la trama, encapçalats per Francisco Correa, exdirigents del PP valencià de Francisco Camps i nou empresaris que van confessar, igual que va fer Correa fa una setmana, els pagaments en 'b' al PPCV. Entre aquests empresaris, l'alacantí Enrique Ortiz.

Les peticions de les defenses

Ja en la vista, l'advocat de Pablo Crespo, Miguel Durán, ha sol·licitat l'anul·lació dels àudios del regidor del PP penedit, José Luis Peñas, que van iniciar el cas Gürtel. També ha demandat l'anul·lació de totes les diligències posteriors a les escoltes ordenades per Baltasar Garzón als capitosts de la trama en la presó, uns enregistraments que ja van ser anul·lades en el seu moment.

El lletrat d'Álvaro Pérez 'El Bigotes', per la seua banda, ha demanat la prescripció de tots els delictes dels quals se li acusa al presumpte capitost de la trama a València en al·legar que no va tenir coneixement d'aquests delictes fins al 15 de desembre de 2014, quan es va passar de diligències prèvies a procediment abreujat. Segons aquesta doctrina, estarien prescrits els delictes contra la Hisenda Pública, de falsedat i delicte electoral.

L'advocat de Francisco Correa, que va reconèixer els fets a una setmana del judici, no ha plantejat cap qüestió prèvia. Precisament, la fiscal Miriam Segura ha anunciat durant la primera sessió del judici que rebaixarà la seua petició de pena per al capitost de Gürtel si aquest continua col·laborant amb la Justícia i es demostra reparació del dany causat.

Vicente Rambla, exvicepresident de la Generalitat valenciana amb Francisco Camps, també ha demanat la prescripció de tots els delictes, i el mateix ha fet l'exsecretari general del PPCV amb Camps, Ricardo Costa, qui també ha demanat la prescripció dels delictes electorals i falsedat continuada.

Etiquetas
stats