Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El judici de Gürtel, que fa seure al banc dels acusats la cúpula del PP de Camps, començarà al març

D'esquerra a dreta, l'exvicepresident de la Generalitat, Vicente Rambla; l'exsecretari general del PP valencià, Ricardo Costa, i l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, a les Corts Valencianes

Toni Cuquerella

L’Audiència Nacional jutjarà el cas Gürtel que farà seure al banc dels acusats la cúpula del PP de l’era Francisco Camps (que no hi està acusat) del 13 de març al 12 de maig. Segons ha avançat la Cadena SER, hi haurà 21 sessions que comprendran les conegudes com a peces 1, 2 i 6 de la presumpta trama il·legal.

Durant les sessions es jutjarà els capitostos de la presumpta trama, Francisco Correa, Pablo Crespo, Álvaro Pérez i Cándido Herrero; i també els empresaris Vicente Cotino (familiar de l’exconseller Juan Cotino), Enrique Gimeno, Luis Batalla, Rafael Martínez-Berna, Enrique Ortiz i Antonio Pons, que van confessar les seues aportacions il·legals al PP.

Entre aquests noms, però, destaquen els responsables polítics, ja que s’hi acusa la cúpula del PP de Francisco Camps d’aquell moment: Vicente Rambla (exvicepresident de Camps i exconseller), Ricardo Costa (exsecretari del PPCV i exdiputat autonòmic), Yolanda García (extresorera del PPCV), Cristina Ibáñez (exgerent del PPCV) i David Serra (exsecretari autonòmic i exdiputat)

La Fiscalia Anticorrupció demana set anys i nou mesos de presó per als acusats. El Ministeri Públic considera que els exdiputats Ricardo Costa i Vicente Rambla són responsables d’un delicte electoral pel finançament irregular de la campanya del 2007. Costa i Rambla s’enfronten a penes de presó per un delicte electoral i també per falsedat en document mercantil, segons la petició de la Fiscalia.

També segons un informe de la policia, el PP va utilitzar una empresa de la trama Gürtel –Orange Market– per a amagar pagaments en negre. El fiscal sosté que en les eleccions del 2007 no es van declarar a Hisenda almenys 1,2 milions d’euros corresponents a prop d’una vintena d’actes, entre els quals n’hi ha un de celebrat el 12 de maig a Alacant i a què va assistir Mariano Rajoy. Els vídeos de campanya, que van costar gairebé un milió d’euros, tampoc no van passar pel fisc, segons Anticorrupció.

Etiquetas
stats