Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Homenatge als avantpassats

Un instant de la funció

Moisés Pérez

València —

Amb l'èxit que va aconseguir 'Triologia sense primavera' a l'edició passada del festival d'art urbà 'Cabanyal Íntim', estava clar que l'obra realitzada per Alejandro Tortajada no podia quedar-se en aquella experiència. Necessitava tornar als escenaris, reviure per tal d'agitar els sentiments de tots els espectadors.

Des d'aquest dijous fins al dia 21 de febrer el relat de la família del director torna als escenaris. I ho fa al Teatre Micalet. La trama s'articula al voltant de tres moments escollits en funció de la seua importància. Primer, l'hivern de 1936, tot després de guanyar les eleccions el Front Popular; en segon lloc la riuada de 1957 que tanta devastació va causar a la ciutat de València; i per últim, l'estiu de 1979. Uns episodis a partir dels quals l'autor edifica la biografia de la seua família. I relata les diverses situacions que durant aquells anys van viure els seus familiars.

“Es tracta d'un homenatge a la meua iaia. Al final totes les famílies i les històries se semblen. Aquesta és la meua família, la meua història. Desitge que la feu vostra”, afirma Tortajada. De fet, la clau d'aquesta funció radica en què agafant la seua història com a fil argumental va teixint una lloança als avantpassats, sensació que envaeix al públic. Però, també es converteix en un homenatge a la llengua i a la terra valenciana.

L'espectacle està interpretat per actors valencians de diferents generacions i d'àmplia trajectòria professional. Empar Ferrer, coneguda a la televisió per sèries com 'Aquí no hay quien viva', 'Les moreres', 'El tiempo entre costuras'; Paco Sarro (L'Alqueria Blanca); Marta Chiner (Les moreres); Amparo Ferrer Báguena (Maniàtics).

Altres actors emergents com ara Laura Sanchis (membre de la companyia Perros Daneses i autora de Nagg i Nell), Pau Gregori -que triomfa amb les seues produccions de la cia Lupa Teatre- o Joan Daròs -guanyador del Premi de teatre breu i fundador de la cia Maniquí Weissmuller, també en participen a una obra carregada d'enyorança i de sentiment. No debades, es va estrenar a un festival tan carregat d'emocions com 'Cabanyal Íntim'.

Etiquetas
stats