eldiario.es

9

El director del banc públic sol·licita al parlament valencià comparéixer per explicar la quitació a Prensa Ibérica

Manuel Illueca, director general de l’Institut Valencià de Finances, presenta un escrit davant la Mesa de les Corts per a acudir a la Comissió d’Economia a explicar el perdó d’1,3 milions dels que devia el Grupo Zeta abans de la compra

 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, no acudirà a la Diputació Permanent a aclarir el cas de les seues accions i la quitació de l’IVF després d’haver-ho demanat el PP i Ciutadans

Manuel Illueca, director general del Instituto Valenciano de Finanzas.

Manuel Illueca, director general de l'Institut Valencià de Finances.

El director general de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, ha presentat a la Mesa de les Corts un escrit en què demana comparéixer en la Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda per explicar“la venda del crèdit que tenia amb el Grupo Zeta” a Editorial Prensa Ibérica (EPI) amb una quitació d’1,3 milions d’euros, el 70%.

Illueca ha sol·licitat a petició pròpia acudir a aclarir davant els diputats la situació d’aquest crèdit que va estar cobrant-se fins a la fallida de Zeta i malgrat que la societat que el va subscriure sempre havia sigut solvent. El director general de l’IVF va ser forçat per Presidència a eixir davant els mitjans de comunicació a explicar la quitació que beneficiava el diari Mediterráneo, en què té l’1,16% el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Illueca va dir que el president li va telefonar per interessar-se per l’operació, però que no sabia que Puig tenia accions en Mediterráneo.

El mateix Puig ha explicat en sengles declaracions a periodistes a Brussel·les i Borriana que les accions són de fa trenta anys i que no es va abstindre de votar el decret que va permetre la quitació a EPI perquè era una norma genèrica. PP i Ciutadans han demanat que comparega en la Diputació Permanent del parlament valencià del pròxim 23 de juliol, però no hi anirà. Les explicacions a què s’ha compromés el president de la Generalitat les donarà després de l’estiu.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha