Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un candidat del PP de Castelló de Rugat va participar en els actes il·legals de la ultradreta per a rebentar el 9 d'Octubre

Joaquín Grau Bataller -amb la cara tapada- durant les protestas d'extrema derecha del 9 d'Octubre a València.

Toni Cuquerella

0

Malgrat que portava la cara tapada amb una senyera, Joaquín Grau Bataller, qui va concórrer de número 7 en la llista electoral municipal del PP de Castelló de Rugat en 2015, ha sigut identificat com un dels participants de les protestes de ultradreta que, fent la salutació feixista amb el braç en alt, van assetjar a la manifestació d'esquerres la vesprada del 9 d'Octubre.

La participació de Grau en aquests actes ha sigut denunciada per col·lectius antifeixistes, així com per una associació cultural local. Des del PP local el portaveu municipal Daniel Bataller ha condemnat aquest tipus d'actitud violenta qualificant-la de “inacceptable”, i ha afirmat que en aquesta jornada “tots ens deuríem manifestar lleialment”.

Malgrat les informacions rebudes per eldiario.es que Joaquín Grau formava part del col·lectiu juvenil del PP Noves Generacions, Bataller ha negat aquesta adscripció, així com també la integració en el partit i en les seues estructures internes. El portaveu municipal popular ha assegurat, així, que “si haguera format part del PP s'hauria plantejat prendre mesures”, però que atès que “és un veí i no és un militant del PP,” no es poden prendre mesures disciplinàries contra ell. D'aquesta manera afegia que l'única cosa que podran fer és no incloure-ho en la candidatura municipal per a les eleccions del propi mes de maig.

L'alcalde de Castelló de Rugat, el socialista Antonio Esquinas, ha afirmat que “la participació d'aquesta persona en aquest tipus de manifestacions no representa al poble”, i ha afegit que “la seua actitud i les seues manifestacions ideològiques ja són conegudes en la localitat”, així com també el seu seguiment del grup ultra del València CF Yomus.

Etiquetas
stats