Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

La Institució Alfons el Magnànim reactiva la revista ‘Debats’

Joaquin Rius, Maria Josep Amigó, Xavier Rius y Vicent Flor

Laura Martínez

La Diputació de València s’ha proposat netejar la imatge de les institucions provincials. Aquest dijous, la Institució Alfons el Magnànim, dependent de la corporació, ha presentat la nova etapa de la revista Debats.

La publicació va ser, a l’origen, una referència en el món acadèmic, però amb el canvi de color en el govern va viure una època menys esplèndida, tot i que l’equip actual no ha volgut aprofundir en el tema.

El responsable de la publicació, Joaquim Rius, i també el diputat de Cultura, Xavier Rius, i el director de la Institució, Vicent Flor, han insistit en el fet que s’obri una etapa nova per a Debats. La publicació vol combinar l’anàlisi valenciana amb una projecció internacional i ho farà per mitjà de col·laboracions amb acadèmics del País Valencià i de fora, la publicació dels dos exemplars en castellà i valencià i, a més, un anuari en anglés. “Deien que el valencià era aldeano i amb Debats demostrarem que no”, ha proclamat la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó.

Aquest número de la ‘nova etapa’ dedica un monogràfic a Benedict Anderson en homenatge al seu treball Comunitats imaginades, amb extractes d’entrevistes, articles i col·laboracions d’investigadors que han basat el seu treball en l’autor. Els números següents, segons el director, tractaran de la relació entre l’Estat i la cultura, aprofundint en l’autonomia per a expressar-se; l’estat plurinacional, la universitat com a generador de coneixement i canvis socials, una revisió de la Transició valenciana i la literatura com a representant de la ciutat, entre altres.

La revista naix amb un format nou bastant més sobri: la portada sense imatges i l’interior amb algunes il·lustracions per no desviar l’atenció dels textos. Aquest primer número ha estat obra de Juan Nava i Luis Demano, però els següents encara són una incògnita, perquè la institució vol que cada edició siga l’obra d’un artista diferent, per a lluitar contra la precarietat dels artistes valencians.

Debats estarà disponible en la pàgina web de la institució i s’adaptarà a ordinadors, tauletes i altres dispositius mòbils, fins i tot es vol tenir en compte la creació d’una app.

Etiquetas
stats