Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Insults racistes contra una diputada socialista per haver denunciat el masclisme de l’Ajuntament de Bigastre

El comentari racista fet per un usuari

Moisés Navarro

València —

El text masclista que va difondre a través del seu compte de Facebook l’Ajuntament de Bigastre el Dia Internacional de la Dona Treballadora, continua generant polèmica i incidents desagradables. La diputada autonòmica socialista, Rosa Falastín, va criticar la publicació on hi havia afirmacions com “la dona va eixir de la costella de l’home” o “ser dona és ser escollida per a portar vida al món”.

Falastín va contestar a la publicació: “És terrible que des d’una institució com un ajuntament es publicite un text així. Totes les dones que conec han eixit de l’úter d’una dona, no de la costella de ningú. Absurd aqueix paternalisme que ens considera desvalgudes. Som adultes i podem protegir-nos nosaltres mateixes. Això de plorar callada fa fins i tot por. Significa això que una dona ha d’aguantar en silenci la violència de gènere, per exemple?”. Una reacció que ha trobat contestacions racistes per uns quants usuaris.

Així, un usuari denominat Foods ForLifes ha contestat amb afirmacions racistes el comentari de la diputada, la família de la qual procedeix de Palestina. “Això tu, que ets mora i done per fet que aquestes paraules d’odi envers un text vénen perquè en la teua família sí que hi ha hagut burca i maltractaments envers la dona”, ha escrit aquesta persona, i continua: “Així que, si no t’agrada i no saps respectar, et convidem a deixar els nostres costums o a aprendre a respectar les nostres opinions i anar-te’n a buscar les cosquerelles al teu país, on crec que faries més falta que ací”.

El text, amb clares vexacions carregades de xenofòbia –i amb faltes d’ortografia corregides– ho remata així: “No ho dic amb menyspreu, és el que pense jo i la majoria de les dones que veus en aquestes fotos. Ja que paguem el teu sou perquè la igualtat, ens agradaria dir-te que, si fora per nosaltres, menjaries en el menjador social olives i dàtils. Aprén a respectar, que ja estem aguantant la invasió dels moros una altra vegada”.

Aquests fets són, per a la diputada, “constitutius d’un delicte d’odi” i, segons ha confirmat a eldiario.es, els denunciarà davant la Fiscalia. “No és la primera vegada que em passa”, denuncia Falestín, que afirma: “Em veig en l’obligació de denunciar-ho”.

Etiquetas
stats