Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Investiguen un desfalc de 18 milions de la construcció de l’AVE entre Alacant i Múrcia

Un guàrdia civil a les portes de la seu d’Adif 

elDiariocv

Valencia —

La Guàrdia Civil i l’Agència Tributària investiguen un possible desfalc en la construcció del tram d’AVE entre Alacant i Múrcia entre els anys 2011 i 2014, que ascendiria a 17.638.754,47 euros.

Aquesta desviació de diners públics de l’empresa estatal Adif –propietària de l’AVE–, avançat per la Cadena SER, es faria a través d’un entramat d’empreses fantasmes que emetien factures falses que aconseguien el saqueig. No obstant això, des de les mateixes fonts d’investigació adverteixen que les perquisicions, que encara continuen, podrien elevar els diners del desfalc destapat fins ara.

Entre els beneficiats per aquest presumpte saqueig de fons públics hi hauria responsables d’Adif, com l’excap d’Infraestructures de la línia Madrid-Llevant, José Luis Martínez Pombo (que va estar a la presó uns quants mesos), o el director d’obres, el cap d’unitat ACO i el contractista; d’altra banda, també hi hauria directius de l’empresa Obras Marimar SL, subcontracta que hauria actuat d’emissora i receptora de factures pretesament falsejades i falses; i finalment també estaria afectada la cúpula del Jutjat d’Aigües d’Oriola.

Segons informa El Español, l’operació que ha destapat aquest desfalc, denominada operació Cèsar, va arrancar el 2014, quan uns funcionaris d’Hisenda van advertir que les grans constructores de l’AVE (Acciona, Sacyr, Dragados i Constructora San José) subcontractaven amb la mateixa empresa les faenes de canalització de l’aigua.

Sobrecost en l’AVE a Barcelona

La societat pública Adif ja està sent investigada per sobrecostos en la construcció de l’AVE. El juny, la Guàrdia Civil va detenir catorze persones, entre elles directius i treballadors d’Adif, en el marc d’una operació contra una xarxa acusada d’unflar factures fins a generar sobrecostos entorn de 80 milions d’euros en tres obres de l’AVE pròximes a l’estació de la Sagrera de la capital catalana.

La investigació, dirigida per una jutgessa de Barcelona, arranca d’uns informes que el gestor d’infraestructures Adif va portar a la Fiscalia Anticorrupció, en què alertava de possibles factures unflades en tres trams de les obres de l’AVE de Barcelona a Madrid, que encara no estan acabats, entre aquests l’estació de la Sagrera.

Etiquetas
stats