Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

El pintor Joaquín Michavila mor a 90 anys

El pintor Joaquín Michavila al seu estudi.

EFE

El pintor Joaquín Michavila, considerat un dels mestres de l’abstracció pictòrica valenciana, ha mort aquest diumenge a 90 anys d’edat a la localitat valenciana d'Albalat dels Tarongers l’Alcora, municipi on residia.

“El Consell Valencià de Cultura lamenta la pèrdua d’un pintor molt valencià, tan destacat i estimat per tots nosaltres”, ha afirmat Ricard Bellveser, membre de l’organisme consultiu de la Generalitat Valenciana de què l’artista va formar part, que ha indicat que la institució dedicarà una Comissió de les Arts de manera monogràfica al pintor traspassat, entre altres actes.

Michavila va nàixer a l’Alcora (Castelló) el 1926, però a pocs anys d’edat es va desplaçar a València, on va cursar estudis de Magisteri i Belles Arts en l’Escola Superior de Sant Carles de València, de la qual va ser acadèmic i president.

Va formar part des de la fundació dels grups d’avantguarda Els Set, Parpalló i Arts de l’Art, estava considerat com un dels mestres de l’abstracció pictòrica valenciana i va fer nombroses exposicions a tot Espanya, així com també a Roma, Florència, Basilea, Denver, São Paulo, Nova York i Viena.

Entre els premis destaca la Distinció de la Generalitat Valenciana al Mèrit Cultural concedida el 2001 o el Premi d’Arts Plàstiques de la Generalitat del 2007.

El mes de febrer passat la Universitat de València va rendir un homenatge a la figura de Joaquín Michavila amb una exposició monogràfica que va reunir una selecció de 30 obres dels períodes principals de l’artista, com són el geomètric i el paisatgístic.

Etiquetas
stats