Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

L'empresari Ortiz va gastar 104.000 euros en dos viatges en iot de Ripoll

L'expresident de la Diputació d'Alacant José Joaquín Ripoll.

elDiariocv

L'empresari Enrique Ortiz va gastar més de 104.000 euros en dos viatges en iot a les Illes Balears en els quals convidà l'agost de 2008 i l'agost de 2009 l'aleshores president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll, del PP. Tots dos estan imputats en el cas Brugal. Així ho recull la taxació que encarregà la titular del Jutjat de Primera Instància número 1 d'Oriola, Rosa María Villegas, que investiga un possible delicte de suborn comés en el marc d'una trama organitzada per adjudicar a Ortiz el pla zonal de residus de la Vega Baixa.

La taxació encarregada per la jutge fa referència a un viatge del 6 al 8 d'agost de 2008 a Palma de Mallorca a bord de l'embarcació Elena, que hauria costat, tot tenint en compte el lloguer de la nau, la tripulació, el combustible i les dietes, un total de 70.142 euros. En aquell viatge hi van participar sis persones, entre les quals Ortiz i Ripoll. També calcula el cost del segon viatge en una altra embarcació de nom Sofia, que hauria arribat, pels mateixos conceptes, als 34.215 euros.

La jutge va ordenar un informe pericial de tots dos viatges, en allò que afecta l'empresari i el polític, així com a un altre imputat en la causa, Rafael Gregory, que també hi va participar. Els tres anaven acompanyats de les seues esposes. La jutge, que va rebre l'informe el 24 de novembre passat, considera que aquestes invitacions a viatjar en iot amb les despeses pagades poden considerar-se regals castigats com a delicte de suborn en el Codi Penal.

El seguiment policial realizat en la investigació del cas Brugal va permetre saber de la realització dels dos viatges entre Alacant i les Illes Balears. D'aquí que hi haja al sumari enregistraments i fotografies que els documenten.

Etiquetas
stats