eldiario.es

9

L'empresari Ortiz va gastar 104.000 euros en dos viatges en iot de Ripoll

La jutge de la peça sobre el pla zonal de residus de la Vega Baixa, en el cas Brugal, investiga un possible delicte de suborn de qui va ser president de la Diputació d'Alacant

José Joaquín Ripoll será cesado como presidente de la Autoridad Portuaria de Alicante

L'expresident de la Diputació d'Alacant José Joaquín Ripoll.

L'empresari Enrique Ortiz va gastar més de 104.000 euros en dos viatges en iot a les Illes Balears en els quals convidà l'agost de 2008 i l'agost de 2009 l'aleshores president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll, del PP. Tots dos estan imputats en el cas Brugal. Així ho recull la taxació que encarregà la titular del Jutjat de Primera Instància número 1 d'Oriola, Rosa María Villegas, que investiga un possible delicte de suborn comés en el marc d'una trama organitzada per adjudicar a Ortiz el pla zonal de residus de la Vega Baixa.

La taxació encarregada per la jutge fa referència a un viatge del 6 al 8 d'agost de 2008 a Palma de Mallorca a bord de l'embarcació Elena, que hauria costat, tot tenint en compte el lloguer de la nau, la tripulació, el combustible i les dietes, un total de 70.142 euros. En aquell viatge hi van participar sis persones, entre les quals Ortiz i Ripoll. També calcula el cost del segon viatge en una altra embarcació de nom Sofia, que hauria arribat, pels mateixos conceptes, als 34.215 euros.

La jutge va ordenar un informe pericial de tots dos viatges, en allò que afecta l'empresari i el polític, així com a un altre imputat en la causa, Rafael Gregory, que també hi va participar. Els tres anaven acompanyats de les seues esposes. La jutge, que va rebre l'informe el 24 de novembre passat, considera que aquestes invitacions a viatjar en iot amb les despeses pagades poden considerar-se regals castigats com a delicte de suborn en el Codi Penal.

El seguiment policial realizat en la investigació del cas Brugal va permetre saber de la realització dels dos viatges entre Alacant i les Illes Balears. D'aquí que hi haja al sumari enregistraments i fotografies que els documenten.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha