Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

La crisi de València en Comú posa Jordi Peris a la vora de la dimissió

María Oliver, Jordi Peris i Roberto Jaramillo, regidors de València en Comú.

Carlos Navarro Castelló

L'última tempesta desencadenada al si de València en Comú a compte de la destitució del ja exgerent de las Naves, Rafael Monterde, ha portat el portaveu de la formació en la qual s'integra Podem en l'Ajuntament de València, Jordi Peris, a plantejar-se seriosament la seua dimissió com a coordinador, com a portaveu municipal i fins i tot a renunciar la seua acta de regidor.

Monterde, home de confiança de Peris, va ser destituït de forma fulminant dimarts passat 4 de juliol. Encara que mai ha estat imputat, una resolució judicial apuntava a la seua suposada vinculació amb la trama que va desviar fons de subvencions per a ONG dins del cas Cooperació, pel qual l'exconseller Rafael Blasco compleix condemna a la presó.

Aquesta situació va deixar Peris molt tocat, sobretot quan aqueix mateix dia, l'executiva de València en Comú es va reunir per a analitzar la situació.

L'anomenada taula de coordinació va discutir el document elevat per Podem, com a part de la plataforma municipalista, per a rellevar de part de les seues funcions a Peris, militant independent, i situar en el seu lloc al capdavant de la formació i com a portaveu municial  la regidora d'Acció Cultural i Patrimoni, María Oliver.

Quasi una setmana després d'aquella crisi, l'encara portaveu de València en Comú, Jordi Peris, medita seriosament abandonar el projecte que va liderar com a cap de llista en les passades eleccions locals, en les quals la formació va obtenir tres regidors (María Oliver, Roberto Jaramillo i ell).

En l'actualitat, Peris és regidor de Participació, d'Innovació i d'Energies Renovables. En el cas que finalment l'edil renunciara a la seua acta i recuperara la seua plaça de professor en la Universitat Politècnica, entraria com a regidora la número quatre de València en Comú, Neus Fábregas, ara assessora del partit.

Jordi Peris no ha respost aquest dilluns les trucades d'eldiariocv.es.

Etiquetas
stats