Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Justícia amplia un 51% l'oferta de cursos de coneixements de valencià a les seus judicials

elDiariocv

La Conselleria de Justícia ampliarà en 2017 l'oferta formativa de cursos de coneixements de valencià dirigida al funcionariat judicial amb la incorporació de les seus judicials d'Alzira, Benidorm, Vinaròs i Torrevieja a l'oferta formativa que ja incloïa al Palau de Justícia d'Alacant i a les Ciutats de la Justícia de València, Castelló i Elx.

L'augment d'un 51% de l'alumnat inscrit als cursos de coneixements de valencià permetrà formar durant l'any que ve a 494 empleats que treballen a l'Administració de Justícia enfront dels 326 que han participat en els cursos formatius durant l'any 2016. En concret, segons un comunicat de la conselleria, enguany les seus judicials d'Alacant tenen un total de 295 inscrits, seguit de les València amb 117 i les de Castelló amb 82.

El secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Ferran Puchades, ha destacat “l'interés del personal dels òrgans judicials per millorar la seua competència lingüística en valencià com s'ha demostrat amb l'augment de la demanda” i ha recordat que “en 2015 el nou equip de la Conselleria va apostar per recuperar l'oferta de cursos formatius en matèria lingüística que l'anterior Govern va deixar d'impartir en 2009 per manca de pressupost”.

En eixe sentit, ha destacat “l'elevat nombre de funcionaris inscrits als 10 cursos de nivell superior amb 190 persones, una xifra que pràcticament iguala la de 194 inscrits als 10 cursos de nivell mitjà” i ha mostrat “la seua satisfacció per la incorporació de quatre noves seus judicials al catàleg de cursos, de les quals una d'elles està situada en una zona de predomini lingüístic castellà com és Torrevieja, amb 65 empleats inscrits”.

Ferran Puchades també ha anunciat que la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Conselleria d'Educació reforçarà en 2017 l'Oficina de Promoció de l'Ús del Valencià de la Ciutat de la Justícia de València, que s'encarrega de les funcions de traducció i assessorament en matèria lingüística als òrgans judicials del territori valencià així com de la coordinació dels cursos de valencià.

Finalment, Puchades ha remarcat que l'objectiu del Govern valencià és “garantir els drets lingüístics de les persones valencianoparlants davant la Justícia i aconseguir que la presència del valencià al món judicial deixe de ser merament testimonial perquè, a mitjà termini, les sentències dictades es publiquen en les dues llengües oficials”. Així, s'ha compromés a què la Conselleria de Justícia “desenvolupe un paper actiu en la dinamització, conscienciació i visibilització de la nostra llengua pròpia a l'àmbit judicial”.

Etiquetas
stats