Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

L’Audiència de València suspén el judici pel saqueig d’Emarsa a l’expectativa de l’extradició del cervell de la trama

Alguns dels acusats a l’Audiència de València abans de la suspensió del judici pel saqueig d’Emarsa

Voro Maroto

València —

L’Audiència de València ha suspés el judici pel pretés desfalc de 24 milions d’euros a Emarsa, una empresa pública dedicada a la depuració d’aigües. Els jutges han acceptat la petició de la fiscalia i també la majoria de les defenses, que no volien celebrar la vista en absència del presumpte cervell de la trama, l’empresari Jorge Roca Samper.

Roca, després de cinc anys en crida i cerca, ha estat detingut a Moldàvia, on ha estat empresonat pel fet de residir al país amb una identitat falsa. Podria tornar a Espanya abans de 10 mesos, pena a la qual ha estat condemnat. L’existència d’una previsió relativament curta i realista de la tornada de l’empresari ha forçat el canvi d’opinió dels magistrats, que volien celebrar el judici.

La fiscalia sosté que l’exvicepresident de la Diputació de València i exalcalde de Manises, Enrique Crespo, del PP, va saquejar la depuradora de València que operava sota la marca Emarsa i es va quedar gairebé 24 milions d’euros. Ho va fer, segons l’acusació pública, en connivència amb diversos alts càrrecs de l’empresa, que manipulaven a l’alça els costos de la societat o directament facturaven per serveis inexistents per rebre més diners de la Generalitat que després es gastaven en cases, prostitutes, viatges i dinarots.

A més de Crespo, Juan José Morenilla, exgerent de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües (Epsar), i Ignacio Bernácer, excap de departament d’Epsar, s’enfronten a peticions de 14 anys de presó per un delicte continuat de malversació de cabals públics i un altre de prevaricació administrativa en combinació amb falsedat de document públic i de document mercantil. Esteban Cuesta, exgerent de la companyia del 2004 al 2010, a una de 12 anys. Els altres 21 acusats, de dos a huit anys. Segons fonts judicials, alguns d’aquests encausats han reconegut la seua responsabilitat i han acordat les penes corresponents amb les acusacions.

El judici, una vegada iniciat, durarà set mesos, aproximadament. Més de 200 testimonis declararan pel saqueig de les clavegueres valencianes, un dels casos de corrupció més greus per la suma del presumpte frau: 24 milions d’euros.

Etiquetas
stats