Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Ovidi més humà

Fotograma del documental sobre la vida del cantant alcoià Ovidi Montllor

Moisés Pérez

València —

Tot i que l'any Ovidi Montllor va acabar, els homenatges a un dels referents de la música del País Valencià continuen. Encara que siga només per no oblidar el seu llegat. Aquesta és, precisament, la intenció d'Aire Cinema i Diagonal TV amb la producció d'un documental que a través de testimonis d'amics, coneguts i gent de l'escena musical repassa la vida de l'artista alcoià.

Amb el nom de 'L'Ovidi: making off de la pel·lícula que mai no es va fer', la peça audiovisual està dirigida per Vicent Tamarit i s'inspira en una idea original de Carles Miralles. Per a dur endavant aquest projecte també ha estat necessària la participació de la Universitat de València i l'ajuda en producció de TV3. Així mateix, l'Ajuntament d'Alcoi, CulturArts i l'Institut Català de les Empreses Culturals han col·laborat per donar vida a aquest homenatge ben particular a una figura tan cabdal i reivindicativa.

Els conductors d'aquest documental són els actors Eduard Fernández i Rosana Pastor -actualment diputada per la coalició 'Compromís-Podemos. És el Moment' al Congrés dels Diputats-. I ho fan -d'ací el títol del film- com si estigueren preparant una pel·lícula al voltant de la vida d'Ovidi Montllor. L'estrena es realitzarà aquest divendres als Cinemes Girona de Barcelona.

Les filles del cantant, Helena i Jana, el pintor Toni Miró, els guitarristes Toti Soler i Toni Xuclà, i l'actriu Marta Molins són alguns dels protagonistes més importants que hi apareixen. Les seues paraules descobriran la part més humana de l'Ovidi, la més desconeguda. En el documental, per tant, no sols es busca reflectir la importància de la seua figura com a artista, sinó que s'aprofundeix en la seua manera de ser i de relacionar-se amb la gent. Una peça única.

Etiquetas
stats