Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

L’alcalde d’Oriola, del PP, declara davant la Inspecció de Sanitat en l’expedient obert per no anar a treballar en set anys

Emilio Bascuñana, en una roda de premsa convocada per a explicar la seua etapa en la Direcció Territorial.

Sergi Pitarch / Emilio J. Salazar

La investigació interna oberta per la Conselleria de Sanitat després d’haver revelat eldiario.es que l’alcalde d’Oriola, Emilio Bascuñana, no va acudir al seu lloc de treball en la Direcció Territorial d’Alacant a la qual va estar adscrit d’assessor entre els anys 2007 i 2014 continua. L’últim pas ha sigut la declaració del mateix Bascuñana davant la inspecció sanitària per a presentar les seues al·legacions, que s’ha produït dilluns 12 de novembre en la Direcció Territorial de Sanitat a Alacant.

l’alcalde d’Oriola, Emilio Bascuñana, no va acudir al seu lloc de treball en la Direcció Territorial d’Alacant a la qual va estar adscrit d’assessor entre els anys 2007 i 2014 continuaA preguntes d’aquest periòdic, des de l’equip de Bascuñana han confirmat la declaració, però han assegurat que no hi ha cap novetat. “Si hi haguera novetats, us n’informaríem”, han al·legat. De la seua banda, des de la Conselleria de Sanitat han declinat fer-ne cap valoració, “perquè l’expedient continua obert i es continua recaptant informació”.

Crida l’atenció la discreció amb què l’alcalde d’Oriola ha portat la seua declaració. De fet, sempre ha dit que donarà totes las explicacions pertinents i que hauria presentat una denúncia contra la Conselleria de Sanitat en el que considera una “cacera política”. En aquest cas, dilluns no va fer convocatòria de mitjans de comunicació ni tampoc ha ensenyat a la premsa informes tècnics ni documents que acrediten que va treballar en la Direcció Territorial.

L’única coincidència entre la versió de Bascuñana i els documents oficials és que a partir del 2012 –no hi ha cap dada entre el 2007 i el 31 de desembre de 2011 registrada sobre la seua faena en l’administració de qui cobrava– hauria passat alguna consulta de metge de primària en ambulatoris de pedanies d’Oriola.

No res més i res a veure amb l’adscripció funcional que tenia en la Direcció Territorial, on els funcionaris no l’han vist aparéixer en set anys i on mai no es va agafar una baixa, unes vacances o un permís. I tampoc res a veure amb el seu sou de més de 50.000 euros anuals.

La mateixa consellera de Sanitat, Ana Barceló, va revelar en les Corts a preguntes de la diputada de Compromís, Mireia Mollà, els dubtes raonables sobre l’assistència de Bascuñana al seu lloc de treball en la Direcció Territorial de Sanitat en el període que ara investiguen els inspectors de la Conselleria.

L’últim escàndol de la vida laboral de l’alcalde d’Oriola va saltar arran de la revelació dels tres informes interns de la Conselleria que conclouen que Bascuñana va ser un treballador zombi en la Direcció Territorial de Sanitat.

Etiquetas
stats