Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'autor del tuit contra Vicent Marzà des d'un compte de Renfe, sancionat amb un dia d'ocupació i sou

El tuit publicat des del compte oficial de @CercaniasVLC contra Vicent Marzà

elDiariocv

València —

Renfe ha sancionat amb un dia d'ocupació i sou al treballador que va atacar la ideologia i actuació del conseller de Cultura i Educació, Vicent Marzà, des del perfil Twitter d'aquesta companyia. La coalició va exigir identificar i prendre mesures sancionadores després de constatar els usuaris com el perfil de Rodalies València en aquesta xarxa social “insultava i menyspreava” al conseller d'Educació i Cultura, Vicent Marzà, al que va qualificar de “pancatalanista”.

El tuit va ser realitzat un 22 de febrer en hores d'oficina des d'un compte (@CercaniasVLC) que “ha de servir” per a informar als ciutadans de les incidències o millores en el servei, “però per contra es va utilitzar políticament des d'una institució com Renfe per a atacar a un representant polític democràticament triat, saltant-se a la torera les normes d'ús del perfil fent ús d'un hooliganisme polític inacceptable”, ha assenyalat el senador de Compromís Carles Mulet.

El Govern no ha donat a conèixer a la coalició el resultat de l'expedient sancionador, que es va tancar en el mes d'abril, fins a mitjan juliol. “Ara entenem el perquè”, ha retret el representant territorial de la coalició valencianista, que ha titllat de “inadmissible” una sanció “tan ridícula que ha sigut ocultada quasi durant cinc mesos i no s'ha donat a conèixer fins que els senadors de Compromís farts de tantes evasives han sol·licitat dues peticions d'informe sobre aquesta qüestió per la via oficial”.

Les respostes del Govern fins a aquesta mateixa setmana “han sigut desinformatives” malgrat la “claredat” de les preguntes de la coalició i de tres línies, “la qual cosa deixa clara la seua transparència i la independència dels responsables d'informar i respectar els drets dels senadors i diputats que utilitzen –aquests sí- les vies adequades en l'acció política, no com el tuiter”.

Per al senador valencià, els operadors comercials especialitzats han de ser apartats del perfil oficial de Twitter de Renfe “si no saben contenir-se”. En la seua opinió, la companyia ha quedat “molt retratada amb una sanció tan minimalista per a eixir al pas en un expedient que queda clar, no volia ni obrir”.

Així mateix, Mulet lamenta que Renfe “eludeix les actuacions preventives adoptades per a assegurar que des del compte oficial no es produïsquen atacs cap a un càrrec o representant polític o que s'utilitze per a objectius aliens al seu objecte o respondre si l'autor del tuit, a més de demanar disculpes a Renfe, ho ha fet també amb el conseller valencià de Cultura i Educació”.

Etiquetas
stats