Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’escultor Andreu Alfaro, guardonat a títol póstum amb el XV premi Julio González de l’IVAM

Andreu Alfaro al seu estudi. Foto: Jesús Císcar

Laura Martínez

L’IVAM atorga el XV premi Julio González a l’escultor valencià Andreu Alfaro a títol pòstum. L’escultor, que va faltar el 2012, va ser el creador del logotip de l’Institut Valencià d’Art Modern fa ja 30 anys.

Segons el director del museu, José Miguel García Cortés, es vol reconéixer –encara que una mica tard, ha admés– la contribució de l’escultor al museu valencià. L’IVAM té més de 50 obres d’Alfaro des dels anys 70 i una de totes, Figura en moviment, presideix el vestíbul actualment.

Alfaro va iniciar l’activitat artística com a dibuixant en la segona meitat dels anys 50 i va fer les primeres exposicions individuals el 1957. L’escultor, al llarg de la seua carrera canviant, va mantenir certes concepcions bàsiques, com l’assimilació de la creació artística de la metodologia dels processos i els materials industrials, en línia amb l’escultura d’herència constructivista que es feia a Europa. Les seues grans escultures estan entre Espanya i Alemanya, en ciutats com –al marge de València– Madrid, Bilbao, Colònia, Magúncia o Frankfurt.

Canvis en el premi

El director del museu, juntament amb el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, han explicat les novetats del guardó amb vista al 2017. En primer lloc, perd el caràcter anual i es convocarà cada dos anys.

El premi anirà més enllà d’un reconeixement formal, com anava fent-se en el museu fins ara, i passarà a dotar-se amb la quantitat de 20.000 euros per al condecorat, amb l’objectiu que aquesta xifra puga materialitzar-se en una exposició de les seues obres.

A més, segons el responsable de l’IVAM, s’ha pretés “professionalitzar” el guardó, per la qual cosa el premiat provindrà de la decisió deliberada d’un jurat professional i no de la tria del conseller de Cultura, com fins ara.

Etiquetas
stats