Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’exdirector d’un poliesportiu públic del qual va robar 120.000 euros eludeix la presó a canvi de seguir una teràpia contra la ludopatia

Instal·lacions del poliesportiu.

Carlos Navarro Castelló

València —

0

Addicció al joc i maneig de la caixa d’una empresa. Una mescla explosiva que ha estat a punt d’arruïnar la vida a qui fora director del poliesportiu municipal Juan Antonio Samaranch, situat a l’avinguda de França de València.

Aquest recinte esportiu públic és gestionat des de la seua inauguració per l’empresa Enjoy Wellness SL, la qual va designar David T. R. com a responsable de la caixa del recinte, entre altres funcions.

T. R. va començar la seua marxa com a director del poliesportiu l’any 2015, però va ser entre setembre del 2017 i febrer del 2018 que, víctima de la seua addicció al joc, es va apropiar de fins a 120.700 euros de la caixa de la instal·lació, quantitat procedent de les quotes dels socis, per donar curs a la seua perdició: la ruleta d’un conegut casino de la capital valenciana.

Va ser en aqueix moment, a principis de febrer del 2018, que els responsables de l’empresa es van adonar del forat econòmic que s’havia produït i van acomiadar el director.

Dilluns va tindre lloc a la Ciutat de la Justícia de València el judici entre l’empresa i l’exdirector, però finalment no ha arribat a produir-se perquè s’ha arribat a un acord entre les parts (acusació particular i acusat) i la Fiscalia, que sol·licitava una pena de dos anys i tres mesos de presó per a l’acusat per un delicte d’apropiació indeguda.

Segons van informar a eldiario.es fonts de la Fiscalia i de l’acusació particular, l’acusat, que mancava d’antecedents penals, ha acceptat finalment una condemna d’11 mesos de presó amb una multa de 750 euros. No obstant això, l’entrada a la presó queda en suspens i condicionada al fet que l’exdirector reintegre la totalitat dels diners sostrets i que seguisca el tractament iniciat després del succés contra la ludopatia fins que tinga l’alta.

Des del ministeri públic van explicar que s’han tingut en compte dos atenuants en la rebaixa de la pena sol·licitada inicialment: d’una banda, que en el moment dels fets patia un trastorn addictiu (joc patològic o ludopatia) que afectava de manera parcial les bases psicobiològiques, cosa per a la qual ja està en tractament, i de l’altra, que ja ha retornat 15.800 euros dels 120.700 euros robats.

La suspensió de la pena queda subjecta a més al fet que l’acusat abone la resta del deute en cinc anys, a raó de 20.980 euros a l’any.

Etiquetas
stats