Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

L’exnúmero dos de Rita Barberá, imputat en la peça dels comptes ocults del PP de València

Alfonso Grau, ex vicealcalde de València amb Rita Barberá

elDiariocv

València —

L’exvicealcalde de València en el govern de Rita Barberá, Alfonso Grau, ha estat imputat dins de les investigacions de la peça de la presumpta ‘caixa B’ del PP a la ciutat que s’emmarca dins de l’Operació Taula.

Segons avança el diari El Mundo, el jutge Víctor Gómez hauria imputat Grau dins de la causa en què també estan imputats quasi tots dels regidors del PP de l’Ajuntament de la capital. Però a més cal recordar que en la mateixa Operació Taula també es troba imputada la dona de Grau mateix, María José Alcón, per haver participat del blanqueig amb 1.000 euros com ella mateixa va reconéixer.

Alfonso Grau ja va ser assenyalat per l’exregidor del PP en l’Ajuntament, Juan Vicente Jurado, que va assegurar que Alfonso Grau era “qui movia els fils” en un intent de desvincular de la trama l’exalcaldessa Rita Barberá. Tanmateix Grau mateix sí que assenyalava Barberá al seu moment com a coneixedora d’aquest finançament irregular del PP per a les cites electorals assegurant que “alguna cosa sí que sabia”; no obstant això, Grau es va desdir de les afirmacions i va arribar a negar que la seua pròpia esposa participara del blanqueig.

D’aquesta manera el jutge ha acordat l’interrogatori tant d’Alfonso Grau com de José Antonio Moscardó, exgerent provincial del PP de València quan Alfonso Rus n’era el president. La providència, a més, s’ha conegut després del segon interrogatori d’una de les màximes inculpades en la causa, Mari Carmen García-Fuster, que no ha volgut desvelar en cap moment qui era el “recaptador” del finançament per al PP.

D’altra banda, entre els nous imputats també està Juan José Medina, exalcalde de Montcada i exvicepresident de la Diputació de València amb Alfonso Rus, imputats en la causa del cobrament de mossegades del 3%.

Etiquetas
stats