Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

Mor Josep Lluís Doménech, vocal de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

Josep Lluís Domènech

Efe

Josep Lluís Doménech, vocal de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i autor de nombrosos treballs lingüístics sobre el valencià, ha mort este diumenge  a 64 anys, han confirmat  fonts pròximes a l’acadèmic.

Segons sembla, Doménech va patir ahir un vessament cerebral que el va deixar en coma i que aquest matí ha posat fi a la seua vida.

Doctor en psicologia i llicenciat també en filosofia i en ciències de l’educació, Doménech, va ser professor de Primària, de Valencià i de Pedagogia Terapèutica, i professor especialista en Pertorbacions del Llenguatge i l’Audició, i era acadèmic de l’AVL des del juny del 2001.

Entre les seues investigacions hi ha estudis sobre la situació del valencià en l’ensenyament, la presència social dels mitjans de comunicació i la influència social de la televisió, així com també una anàlisi sociolingüística del barri de Russafa, a València.

Doménech va rebre també un premi de la Generalitat a la contribució a la normalització lingüística del valencià el 2002, i un altre pel Diccionari bàsic de la comunicació, a més diversos guardons de poesia, assaig i periodisme.

Ha publicat també llibres de diferents temàtiques i gèneres (poesia, assaig, llibres de text o diccionaris) i ha escrit articles sobre temes relacionats amb la psicologia, la pedagogia i la llengua.

Doménech ha estat cap de la Secció de Psicopedagogia i director de l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de València; mestre d’Educació Primària; professor de Secundària; assessor de llengües maternes del Centre de Professors de Torrent; i assessor del conseller de Cultura, Educació i Ciència.

Ha estat també vicepresident de la Societat Valenciana de Psicologia i membre del Consell Assessor del Llibre de la Generalitat i de la Junta de Govern de l’Associació de Cronistes del Regne de València, a més de director del consell de redacció de la revista Psicología y Pedagogía Aplicadas i col·laborador habitual de diverses publicacions periòdiques.

La despulla mortal seran traslladats a les 12.00 hores al tanatori d’Alberic i posteriorment de l’incinerarà. Les cendres seran escampades pels tres pobles que han format la seua vida: Alberic (on va nàixer), Tous (d’on procedeix la seua família) i Xèrica (on va passar temporades llargues).

Etiquetas
stats