eldiario.es

9

Manuel Boix i El Tempir d'Elx, premis Miquelet d'Honor 2015

L'artista valencià i l'associació en defensa de la llengua reben els premis que anualment atorga la Societat Coral de El Micalet, en la setmana cultural de l'entitat

L'artista valencià Manuel Boix, guardonat amb el premi Micalet d'Honor del 2015

L'artista valencià Manuel Boix, guardonat amb el premi Micalet d'Honor del 2015

En la setmana cultural que organitza la Societat Coral de El Micalet, hi ha un moment que és el més esperat. Es tracta de l'anunci dels guardonats amb els premis literaris. Aquests, no obstant això, fins al dissabte no es coneixeran. Però, a banda dels premis literaris, l'entitat també atorga premis d'honor, elegits per la junta directiva de la societat. Enguany els premiats han estat l'artista de l'Alcúdia Manuel Boix i l'Associació Cívica per la Llegua El Tempir d'Elx.

El reconeixement a l'artista valencià ha estat per la seua llarga i prestigiosa trajectòria en el món de l'art. Reconegut internacionalment, la societat El Micalet li ha concedit aquest guardó per la seua tasca de “cronista gràfic de la identitat i la realitat cultural del País Valencià”. Des de l'entitat, també han destacat els nombrosos premis que ja ha rebut Boix en camps diversos com la pintura, la cultura, l'obra gràfica i la il·lustració.

L'altre premiat, El Tempir d'Elx, ha sigut reconegut per la seua tasca en defensa del valencià al sud del País Valencià, una zona on l'ús de la llengua no és majoritari, ni de bon tros. Una activitat, que a parer de la societat, s'ha realitzat tot i “les condicions polítiques adverses per a la llengua durant la dictadura i després d'ella. I, també, després d'un creixement demogràfic impressionant procedent de territoris de parla castellana”. A més, el Micalet destaca les activitats realitzades per l'associació il·licitana que se centren “en el camp de l'ensenyament amb noves línies d'immersió lingüística a les escoles i instituts”. A banda d'activitats didàctiques, també realitzen estudis de caràcter lingüístic, històric, dialectològic o literari.

No obstant això, la setmana cultural de El Micalet no se centra sols als premis. També organitzen conferències i presentacions de llibres. Enguany les ponències giraran al voltant de les polítiques culturals que es desenvolupen als territoris de parla catalana. Per aquest motiu, intervindran en diferents conferències el secretari autonòmic de cultura, Albert Girona, la regidora de cultura de l'Ajuntament de València, Glòria Tello, el conseller de cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Masacrell i la consellera balear de Cultura, Esperança Camps.

Al seu torn, durant aquesta setmana es presentaran les publicacions guardonades en edicions anteriors amb els premis Joan Coromines, Micalet de Teatre i Enric Soler i Godes. Aquest dissabte, la societat coral El Micalet atorgarà els seus premis literaris. El Micalet entrega guardons a la difusió del patrimoni cultural, a la investigació filològica, històrica o cultural -amb un premi que du el nom de Joan Coromines-, a les millors experiències pedagògiques a l'escola -amb el nom d'Enric Soler i Godes- i les millors obres de teatre -guardó anomenat Premi Micalet de Teatre, i que està finançat per la Fundació SGAE.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha