Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Policia Nacional identifica a la vicepresidenta de la Diputació de València per parlar en valencià

Els agents davant la concentració de Compromís del 25 d'Abril en les Corts Valencianes. Maria Josep Amigó sosté la part dreta de la pancarta.

Voro Maroto

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó (Compromís), ha denunciat que dos agents de la policia nacional han exigit la seua identificació per dirigir-se a ells en valencià a la porta de les Corts Valencianes. Els fets han succeït el 25 d'Abril, data en la qual el parlament autonòmic commemora la derrota en la batalla d'Almansa. Enguany, a més, tots els partits han subscrit un manifest de rebuig contra les inversions de l'Estat a la Comunitat Valenciana.

En aqueix context -una concentració que demanava millor tracte de Madrid organitzada per Compromís davant les Corts Valencianes- s'ha produït la identificació d'Amigó. Segons ha relatat en Facebook, els agents han preguntat pel responsable de l'acte. La vicepresidenta els ha remès a la presidència del parlament, però els agents li han demanat que parlara en castellà. Després de negar-se, han demanat el seu DNI i han pres les seues dades.

“Avui, 25 d'abril, dia de les llibertats del poble valencià, la policia nacional m'ha identificat per parlar en valencià. Ens queda molt per fer, i això m'enfada però em dóna forces per a seguir lluitant”, ha escrit Amigó.

La policia nega la versió d'Amigó

Al desembre de 2016, un regidor de Podem a Gata de Gorgos (Alacant) va denunciar un incident similar amb la Guàrdia Civil. La delegació del Govern a la Comunitat Valenciana no ha volgut comentar l'assumpte, remetent a la Policia Nacional. Segons el seu relat, els agents simplement van identificar al responsable de la concentració per si s'estava produint alguna irregularitat administrativa, un procediment habitual quan hi ha protestes o manifestacions d'aquest estil enfront d'edificis públics. “La Policia mai identifica a ningú per raó de l'idioma que utilitza”.

Etiquetas
stats