eldiario.es

Menú

Medi Ambient avança el dispositiu contra incendis, malgrat les últimes pluges

Les elevades temperatures porten la Conselleria a desplegar els seus 400 efectius des de Setmana Santa, en compte de l’inici del període estival.

Les cremes agrícoles han quedat prohibides fins al 24 d’abril i l’ús de paellers públics es precintarà quan s’active el nivell 3 d’emergència.

- PUBLICIDAD -
Brigadas de prevención de incendios de la Generalitat.

“A pesar que, per sort, ha plogut bastant aquest hivern, les temperatures han apujat i, si s’hi unira vent de ponent, com que assecaria molt la vegetació, augmentaria considerablement el risc d’incendis”.

Així ha explicat la directora general de Prevenció d’Incendis i Educació Ambiental, Delia Álvarez, els motius pels quals la Conselleria de Medi Ambient ha avançat d’estiu a Setmana Santa la campanya el Pla de Vigilància Preventiva davant del risc d’incendis forestals.

Álvarez ha comentat que, a l’avanç de la campanya, s’ha sumat un reforç de la vigilància. En concret, hi haurà noves unitats de prevenció denominades “unitats especialitzades” equipades amb equips autobombes destinats a donar suport en les cremes als agricultors i evitar l’inici del foc de zones de xops.

Així, doncs, es creen dues unitats noves a la província de València amb una durada de 7 mesos. El seu punt d’eixida s’estableix en la localitat de Millars. (3 treballadors més i 2 vehicles). A més, s’incrementa el servei de totes les UPSSE (Unitat de Prevenció i Suport a Serveis Especials de vigilància), que passen dels 5,5 mesos actuals fins a 7 mesos (4 unitats, 1,5 mesos més cada una).

D’aquesta manera, la Comunitat compta ja amb 400 treballadors entre agents mediambientals i vigilants preventius distribuïts per tot el territori. El dispositiu té un pressupost de 10,9 milions d’euros, un 2% més que el 2016.

La directora general ha recordat que les cremes agrícoles han quedat prohibides fins al 24 d’abril i l’ús de paellers públics es precintarà quan s’active el nivell 3 d’emergència, la qual cosa es pot consultar amb 24 hores d’antelació telefonant al 112.

Finalment, ha informat que s’iniciaran els treballs per a restituir els desperfectes causats en camins rurals pels mitjans d’extinció arran dels últims temporals. Finalment, ha apel·lat a la responsabilitat en l’ús del foc i ha sol·licitat que, davant de qualsevol sospita d’incendi es telefone al 112.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha