eldiario.es

9

Més de 5.000 targetes sanitàries, 3.700 de Madrid, ateses en el sistema de salut valencià durant la crisi del coronavirus

La consellera de Sanitat rebutja facilitar cap dada de l'origen dels atesos: "Un pacient és un pacient"

Ana Barceló y Ximo Puig

Ana Barceló i Ximo Puig.

El sistema de salut valencià ha rebut durant aquest mes de març marcat per la crisi del coronavirus més de 5.000 targetes sanitàries d'altres comunitats autònomes. Ha sigut el partit del president de la Generalitat Valenciana, el PSPV-PSOE, el que en Twitter ha oferit un missatge de Ximo Puig indicant que s'ha assistit a aquesta quantitat de persones, de les quals ha destacat que una part procedien de Madrid.

Segons ha pogut saber eldiario.es són 3.700 les targetes sanitàries registrades de madrilenys que s'han desplaçat a territori valencià durant aquests dies, la qual cosa suposa al voltant del 74% del total de les targetes sanitàries foranes. Aquest increment d'atenció a persones d'altres autonomies ja va ser detectat des dels centres de salut valencians, especialment en els municipis de la costa.

Preguntada pel desglossament de dades sobre les atencions de targetes sanitàries d'altres comunitats autònomes, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, va respondre aquest dimarts: "Un pacient és un pacient. Som iguals davant la malaltia, té igual l'origen, l'ètnia, d'on vinguem. No es facilitarà cap dada d'aqueix tipus, d'on ve el pacient, arriba i se l'assisteix".

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha