Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mónica Oltra: “El Govern valencià no s’oblida de la foto d’Aylan i continua treballant”

Mónica Oltra reclama l’acollida a refugiats davant d’una foto del xiquet Aylan Kurdi, mort en una platja de Turquia

Adolf Beltran

València —

“El Govern valencià no s’oblida d’aquesta foto”, ha advertit Mónica Oltra en la seua primera compareixença després de les vacances, mentre a la sala de premsa de la Generalitat Valenciana es projectava la imatge del cos sense vida d’Aylan Kurdi en una platja de Turquia, que va commocionar el món fa un any. “Continuarem treballant perquè aquests fets no s’hagen de repetir mai més”, ha afegit aquest divendres la vicepresidenta del Consell, després d’indicar que, segons Save the Children, un total de 423 xiquets més han perdut la vida, entre milers de refugiats, en l’intent d’arribar a les costes d’Europa.

Oltra ha criticat amb duresa la Unió Europea, a qui ha qualificat d’“inoperant”, i l’executiu espanyol, que presideix Mariano Rajoy, per “insensible”. I ha recordat que la Generalitat Valenciana està preparada des d’octubre de l’any passat per a rebre 1.400 refugiats, gràcies a una operació de cooperació, que havia d’efectuar un vaixell cedit per Baleària i en què estan implicades ONG, entitats bancàries que han cedit habitatges, ajuntaments que aporten recursos i ciutadans anònims.

“Nosaltres estem preparats, però no els governants de la Unió Europea”, ha conclòs Oltra, en referència al govern autonòmic que formen el PSPV-PSOE i Compromís amb el suport de Podem.

Etiquetas
stats