Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mónica Oltra: “Qui s’ha de creure un pacte contra la corrupció que han d’aprovar Rajoy i Barberá?”

Oltra: someter al Comité Ejecutivo del PP las condiciones de C's es como poner al "zorro a cuidar de las gallinas"

Carlos Navarro Castelló

“Qui s’ha de creure un pacte contra la corrupció amb un partit com el PP que serà jutjat per aquest motiu, amb un home com Rajoy que figura en la llibreta de Bárcenas, o on la senyora Rita Barberá haja de decidir si els imputats han d’abandonar els càrrecs públics?”.

Així ha valorat aquest dijous la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, la proposta feta pel líder de Ciutadans, Albert Rivera, per a donar suport a la investidura de Mariano Rajoy, que haurà de ser analitzada i aprovada si és procedent per l’executiva del PP dimecres que ve 17 d’agost.

Oltra ha afegit que “el PP no té credibilitat” perquè té “la corrupció ficada en la medul·la” i l’ha portada “a totes les institucions que ha governat”.

Sobre l’exigència de Ciutadans d’eliminar els aforaments i que els polítics imputats deixen els càrrecs, Oltra ha comentat que això és una qüestió de si la decència en política la decideixen els tribunals o hi ha una ètica pública que està per damunt: “Si la decència l’han de decidir els tribunals, ens hem carregat l’ètica pública”.

Per a la vicepresidenta valenciana, “el PP té un problema de base per a continuar governant i és que té la corrupció ficada en la medul·la i l’usen per a perpetuar-se en el poder”.

Segons Oltra, “un partit així el que necessita és eixir del poder per a poder regenerar-se i canviar els seus líders”. El contrari, segons la líder de Compromís, és posar “en risc d’estat fallit aquest país”, ja que “quan la corrupció s’escampa com una taca d’oli després és molt difícil traure-la de les institucions”.

En aquesta línia, ha dit també que “el PP és un perill per a Espanya, més enllà de les retallades que ha fet en serveis socials bàsics o de la manera com han deixat la vidriola de les pensions, per la corrupció”.

Oltra ha valorat positivament i ha afirmat que coincideix amb els sis punts exigits per Ciutadans: “Em sembla lloable l’esforç que han fet per a posar la regeneració democràtica en la primera línia del discurs públic, però no em sembla creïble quan aqueixa proposta la fa al PP, que no pot regenerar-se des de dins del poder”.

Exigeix millor finançament

Sobre l’anunci dut a terme pel Ministeri d’Hisenda que ha perdonat a unes quantes comunitats autònomes la presentació d’un pla d’ajust a pesar d’haver incomplit l’objectiu de dèficit, cosa que no s’ha permés a la Comunitat Valenciana, Oltra ha comentat que l’autonomia valenciana és “la pitjor finançada d’Espanya, un finançament que no és constitucional i damunt és penalitzada pel dèficit”.

A pesar d’aquesta situació, ha assegurat que tenen “la mateixa obligació que la resta de les comunitats de garantir els serveis públics i socials bàsics i per a fer-ho cal un finançament just, que no és una altra cosa que el repartiment del que paguen els ciutadans”.

Etiquetas
stats