Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Oltra aposta per un Govern d’Espanya “a la valenciana”

Mónica Oltra, en una roda de premsa.

Adolf Beltran

“M’agradaria un Govern d’Espanya a la valenciana”, ha assegurat amb tota claredat la vicepresidenta i dirigent de Compromís, Mònica Oltra, aquest divendres pel que fa a les opcions de negociació per a aconseguir un canvi d’esquerres en la política estatal. “Estaria bé que es donara un pacte com el del Botànic”, ha comentat, en referència a l’acord que va permetre arribar al poder a l’actual govern valencià, amb el PSPV-PSOE i Compromís en l’executiu i Podem prestant suport parlamentari.

Oltra ha advocat per afrontar la negociació “amb la ment oberta i el cor disposat a escoltar, transigir i no prendre postures immobilistes”. La dirigent de Compromís ha fet aquestes declaracions precisament en una roda de premsa per a explicar el balanç que el Govern que presideix el socialista Ximo Puig fa del compliment de l’anomenat Acord del Botànic (pel lloc en què es va firmar el mes de juny passat).

El Govern valencià té previst reunir-se aquest cap de setmana a Morella en unes jornades per a avaluar el seu treball i les perspectives d’ampliació de l’acord, la revisió del qual ha reclamat Antonio Montiel, de Podem, aquestes últimes setmanes. Oltra ha aprofitat la circumstància per a respondre a una pregunta sobre la discrepància clara entre la seua actitud i la del president Puig, que ha reiterat que el candidat socialista a la presidència del Govern, Pedro Sánchez, no té prou majoria i caldrà repetir les eleccions generals. “Ja que ens anem de colònies, de segur que ens hi posarem d’acord”, ha bromejat Oltra en referència a les jornades del Consell a Morella, ciutat de què Puig va ser alcalde molts anys.

Etiquetas
stats