Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mónica Oltra revela que el centre que ha decidit tancar a Sogorb va amagar un cas d'assetjament a una jove

La vicepresidenta Mónica Oltra, en el ple de les Corts Valencianes.

Laura Martínez

El centre d'acolliment de menors a Sogorb del quual la Generalitat Valenciana ha decidit traslladar els acollits va acomiadar a principis del 2016 un educador per un cas d'assetjament a una de les joves i no ho va comunicar a la conselleria, que es va assabentar del cas posteriorment per una professora d'un curs al quual acudia la menor fóra del centre. Això va desencadenar l'actuació de la inspecció, l'obertura d'una recerca i la posada de l'assumpte en coneixement de la Fiscalia de Menors.

“Si no vols, vas a xuclar polles tota la vida”. Era la forma de dirigir-se a una menor d'un educador social del Centre d'Acolliment de Sogorb, regentat per les Germanes de la Caritat. Així ho ha explicat la vicepresidenta valenciana i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que ha comparegut aquest dijous en les Corts per a donar explicacions sobre els centres de menors -conselleria va traslladar als menors de Sogorb davant els “indicis de maltractament”.

Un comentari en un curs que una jove estava realitzant fóra del centre d'acolliment va fer saltar les alertes sobre els presumptes abusos sexuals al març de 2016 per part d'un treballador cap a la menor. El centre havia comprovat missatges de whatsapp “afectuosos” i havia acomiadat l'educador però els serveis de la Generalitat no van tenir coneixement de l'ocorregut fins que la professora d'aqueix curs ho va comunicar. La jove havia preguntat en un moment en el qual es parlava en el curs dels motius d'acomiadament si el fet que algú s'embolicara amb el seu monitor podia ser-ho.

La vicepresidenta del Consell ha llegit part de les declaracions de la menor que va patir abusos, del seu nuvi i dels responsables del centre, així com dels pares.

L'agressor enviava missatges mentre la menor estava de vacances convidant-la a anar de compres amb ell i arreplegar-la en el seu cotxe per a anar a fer una passejada, segons consta en les declaracions recolllides per la direcció territorial d'Igualtat.

Segons la declaració de la menor, l'educador la presentava davant els seus amics com la seua núvia i intentava besar-la, així com li tocava el cul en passar pel seu costat. La menor declara que no van mantenir relacions sexuals amb ell.

L'home, segons la declaració de la jove de 16 anys, li deia que era advocat i treballava per a una discoteca i l'amenaçava amb “amargar-li la vida en el centre d'acolliment” si explicava alguna cosa.

Oltra ha fet aquesta revelació en una compareixença en el ple de les Corts Valencianes en la qual ha defensat el seu model de residències de menors i ha reiterat que el seu pla és que el 2020 totes les places d'acolliment de menors siguen públiques.

Etiquetas
stats