Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mónica Oltra: “La remodelació del Consell es farà quan calga fer-la i sense anunci”

Mónica Oltra amb el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, després del ple del Consell.

Adolf Beltran

“La remodelació del Consell es farà quan calga fer-la i sense anunci”, ha assegurat la vicepresidenta de la Generalitat després del ple del Consell celebrat aquest divendres sense la presència del president, Ximo Puig, de viatge a Alemanya. Mónica Oltra ha deixat, així, la porta clarament oberta a possibles canvis en el govern autonòmic després dels missatges ambigus emesos al llarg de la setmana i el que ella mateixa ha considerat “especulacions”.

Oltra ha insistit que “els canvis els farà el president quan ho considere oportú”, però ha situat aqueixa possibilitat en la perspectiva que el Consell del canvi compleix un any, i això dóna prou perspectiva per a decidir “on es necessita canviar unes estructures determinades i, si calguera, unes persones determinades per a millorar el funcionament”.

La vicepresidenta i portaveu no ha volgut entrar en el fet de si cal ampliar departaments o reduir-ne, ni s’ha pronunciat sobre la possibilitat que la remodelació afecte consellers o altres càrrecs, com ara secretaris autonòmics o directors generals. Tampoc hi ha posat un termini, encara que la celebració del segon seminari del Consell per a avaluar les seues polítiques, previst cap a d’ací dues setmanes a Torrevella, sembla que marca un punt de referència.

“Volem tenir la millor estructura per a gestionar més bé i arreglar la situació catastròfica amb què ens hem trobat”, ha indicat Oltra, en al·lusió a l’herència dels governs del PP. I ha insistit a considerar que, fins ara, l’estructura política creada basant-se en el Pacte del Botànic ha estat positiva. “Està bastant bé, però la podem millorar”, ha afegit.

La vicepresidenta no s’ha referit a la possibilitat que Podem, soci parlamentari del Pacte del Botànic, puga aprofitar l’ocasió per a entrar en el Consell, cosa encara inèdit en la formació morada des que va sorgir en l’escena política espanyola.

Etiquetas
stats