Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Oltra sobre la cancel·lació de l'obra de Dani Mateo a València: “L'agenda cultural no pot dependre de l'extrema dreta”

La vicepresidenta valenciana Mónica Oltra.

Laura Martínez

El teatre Olympia de València decidia aquest dijous suspendre la representació de 'Nunca os olvidaremos', una obra en la qual participa el còmic Dani Mateo. La decisió del teatre es produïa després que la formació ultradretana España 2000 amenaçara amb boicotejar l'actuació.

La vicepresidenta valenciana, Mónica Oltra, que també ha patit l'assetjament d'España 2000 en el seu propi domicili, s'ha referit aquest divendres al fet: “l'agenda cultural no pot dependre de l'extrema dreta”. A més, ha insistit que un Estat de dret “no pot tolerar que l'extrema dreta aplique la censura”.

“És una qüestió de profunditat democràtica molt important, l'agenda cultural, la llibertat d'expressió i els drets fonamentals consagrats en la Constitució no poden estar en l'aire per amenaces de l'extrema dreta, l'agenda cultural no pot dependre d'amenaces”, ha assenyalat, ressaltant també el dret constitucional a la creació artística.

Segons ha indicat, “a un li pot agradar més o menys un humorista, una obra de teatre o expressions de qualsevol creador d'opinió” però “que un teatre haja suspès una obra per amenaces de l'extrema dreta és un símptoma perillós en una societat democràtica”.

Pel que fa a la reacció de l'alcalde de València, Joan Ribó, que va oferir espais municipals com el Palau de la Música perquè acolliren la representació de Dani Mateo -el còmic va agrair l'oferiment i va acceptar assegurant que actuaria gratis-, Oltra ha assenyalat que és “una bona vacuna contra les amenaces”.

L'alcalde Joan Ribó considera que “els grups d'extrema dreta no poden condicionar els actes d'una ciutat lliure” que “vol ser oberta” com aquesta.

Així, ha apel·lat a la “llibertat d'expressió”, un “dret fonamental de la Constitució espanyola”, i ha expressat la seua “condemna rotunda” a “totes aquelles persones o grups que amenacen per un element d'aqueix tipus”.

Etiquetas
stats