Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Oltra: “El PP l’ha dissolt la corrupció”

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en roda de premsa.

Miguel Giménez

Després dels fets ocorreguts aquesta setmana –amb l’operació Taula contra la corrupció en el Partit Popular que ha acabat amb nombrosos detinguts i imputats i ha provocat la dissolució de l’agrupació del PP en la ciutat de València– la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, ha lamentat aquestes informacions per tal com “embruten” la Comunitat Valenciana en “identificar” aquestes pràctiques amb “el nostre territori, tant a Espanya com a l’estranger”.

Així, ha volgut aclarir que va ser el PP el que “va instal·lar” la corrupció en totes les institucions en què governava, alhora que ha puntualitzat que “tots els casos porten a un mateix lloc, el finançament il·legal d’un partit que està imputat, amb uns dirigents que, o bé han mirat a una altra banda, o bé directament se n’han beneficiat”. “El PP es va embolcallar en la senyera i l’ha rebolcada pel fang”, ha sentenciat Oltra.

Ara, el Consell està centrant els seus esforços a “netejar” aqueixa imatge d’una Comunitat lligada a la corrupció, una faena que la vicepresidenta ha assegurat que els resulta “molt difícil” encaminada a canviar els “senyals d’identitat” del PP per “valors” com la transparència. Per això, els “indignen” les declaracions dels dirigents del PP, com Isabel Bonig, que va anunciar que demandaria els condemnats per corrupció per reclamar-los danys i perjudicis, “que s’abstinguen de reclamar-los diners, que si els en queden han de ser per a tornar el que han robat als valencians”.

“Sorpresa” amb Barberá

Respecte a les declaracions de Rita Barberá, en què deia que desconeixia que s’haja manegat cap contracte, la consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives assegurava no deixava d’estar sorpresa i es preguntava: “No va escoltar les gravacions comptant diners? No sabia això de les donacions? Miraven a una altra banda mentre rebien el sobre?”, i s’ha mostrat rotunda a l’hora d’assegurar que en el Consell sí que estan “sorpresos, indignats i avergonyits” davant d’un PP que, insisteix, està “inhabilitat per a governar qualsevol institució”.

Pel que fa a la dissolució del PP de València, Oltra ha afirmat que “els ha dissolt la corrupció” i que el seu futur el decidirà “el PP o els cossos i forces de seguretat de l’Estat”, ja que “segons sembla, les comissions eren el pa nostre de cada dia”. La vicepresidenta advoca per “deixar treballar la justícia” en aquest assumpte i ha descartat l’obertura d’una investigació paral·lela en les Corts; “nosaltres hem fet el que havíem de fer, que és aportar tota la informació de què disposem, com l’informe d’intervenció sobre Ciegsa que hem aportat a la Fiscalia”.

Etiquetas
stats