Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Montiel: “En Podem no hi ha una guerra interna, és una crisi de creixement”

Antonio Montiel, al seu despatx en les Corts Valencianes

Europa Press

El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Montiel, nega que hi haja una ‘guerra’ interna en el partit arran de la convocatòria d’una trobada a Torrent convocada per militants per a aquest dissabte, sinó que considera que es tracta d’“una crisi de creixement” i d’“efervescència, de recuperació de les nostres essències”.

Montiel ha assenyalat que aquest acte, “autoconvocat per algunes persones rellevants en el partit, amb credibilitat, que han treballat en aquest temps en campanyes, en els seus municipis”, és “perfectament saludable” i ell hi assistirà “com un altre més, disposat a escoltar, debatre i assumir crítiques”.

No obstant això, ha matisat que, perquè els processos participatius siguen efectius, han de tenir una metodologia i ha anunciat que proposarà al Consell Ciutadà Autonòmic obrir un procés participatiu “en tots els racons de la Comunitat, no un acte puntual”.

“Hem de reprendre els orígens, repensar quina és la manera idònia de fer possible el nostre ideari polític i això implica activar una democràcia participativa que implica el debat permanent: mala cosa seria si aquesta fora una organització en què la crítica no fóra un element estructural, ací no hi ha unanimitats i això és saludable”, ha manifestat.

Així, després de mostrar-se obert a “gestionar la diversitat” i sotmetre’s a la “crítica permanent”, ha detallat que el procés participatiu que proposarà pretén construir “un full de ruta” parlant amb les comarques i generar una posició política forta valenciana amb vista a la vinent trobada estatal de Podem.

En aqueix conclave, ha dit, caldrà reivindicar qüestions com la federalització del partit, perquè, segons ha explicat Montiel, no té sentit que de cara a l’exterior es presente com a única força estatal “que entén la realitat plurinacional d’Espanya” mentre internament, per a proposar primàries a Alacant ciutat, per exemple, haja d’esperar l’autorització de Madrid.

“Això no pot ser”, ha continuat el dirigent, que aposta per “dotar Podem d’una certa autonomia organitzativa en cada un dels territoris”.

Sense pensar en quotes de poder

Antonio Montiel ha remarcat que les convocatòries electorals successives han deixat “un solatge d’un cert cansament, esgotament i frustració” perquè esperaven fer “més coses i més de pressa” i ara “aflora la tensió” generada en aquests processos electorals.

Ha assegurat que en Podem “ningú no fa res pensant en recompensa en termes de quota o de poder” i els militants, amb convocatòries com la d’aquest dissabte, pretenen “traslladar la seua insatisfacció”, que ell comparteix: “Jo també sóc crític amb moltes de les coses que hem hagut de fer o viure en aquest temps”.

“Director d’orquestra en l’ombra”

D’altra banda, en relació a la substitució de Sandra Mínguez com a secretària d’Organització el mes de juliol, ha apuntat que “la responsabilitat t’obliga a haver de prendre algunes decisions” i considera que va fer “el correcte, el que cal per a poder posar en marxa una nova manera de funcionar del partit” i dinamitzar l’organització.

No obstant això, reconeix que sempre lamentarà el “terrible error” que va cometre, que li “va doldre en allò personal”, va ser “aqueixa malaptesa amb el missatge” pel que Mínguez es va assabentar de la seua destitució, que a més “no estava destinat a ser enviat a (Pablo) Echenique fins que no tinguera una conversa més extensa amb Sandra”.

“Ho hem parlat i hi ha moltes més coses que ens uneixen que coses que ens separen”, ha asseverat Montiel, que ha afegit que al final ha de ser “una mena de director d’orquestra en l’ombra, fer que l’organització funcione, que sone la música de Podem sense necessitat de forçar res”.

Etiquetas
stats