Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Oltra considera prioritari el rescat de les persones sobre el referèndum

Mònica Oltra recorda que Compromís “no és Podem”.

elDiariocv

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mònica Oltra, ha considerat prioritari el rescat de les persones per davant del referèndum de Catalunya, una de les “línies roges” de Podem per a negociar amb el PSOE la possible formació d’un govern. En una entrevista a la Cadena SER la també líder de Compromís ha assegurat que la seua prioritat és complir els cinc punts del Pacte del Botànic per a rescatar les persones, encara que ha insistit en el fet que el referèndum “és una qüestió d’Estat que s’ha d’abordar en aquesta legislatura”. Així, Mònica Oltra assegura que “si es vol salvar la unitat d’Espanya s’ha de fer algun pas” i ha apostat per un model d’Estat “en què els territoris hi estiguen per voluntat”; també ha vaticinat que “si preguntem, potser el problema es pot resoldre en mesos”.

A més, Oltra ha fet referència a la victòria de la coalició En Comú-Podem a Catalunya en les eleccions generals afirmant que “hi ha vida més enllà de la independència”, però insistint en el fet que s’han de fer “passos” per a canviar l’Estat espanyol.

Grup parlamentari propi

D’altra banda, la vicepresidenta també ha apuntat que la formació d’un grup parlamentari propi de Compromís al Congrés no és una “línia roja”, però sí que ha indicat que, per a la coalició, és “essencial”, malgrat el rebuig plantejat pel PP, pel PSOE i per Ciutadans.

Oltra ha rebutjat també l’expressió “línies roges” afirmant que la utilitzava l’expresident de la Generalitat, Alberto Fabra (PP), en la seua lluita contra la corrupció “i se les saltava”. Així doncs, la vicepresidenta ha dit que la seua aposta és “dialogar i transigir”, al mateix temps que ha subratllat que, per a Compromís, el grup parlamentari és “essencial”, com una eina per a reivindicar la millora del finançament, perquè “som l’única comunitat pobra que paga a les comunitats riques”.

La vicepresidenta valenciana també ha volgut recalcar que, malgrat que s’han presentat coalitzats en les eleccions del 20 de desembre, “no som Podem” i que sumar els seus diputats de manera automàtica al partit de Pablo Esglésies “seria un frau de llei”. Mònica Oltra, per a explicar-ho, ha volgut capgirar la qüestió explicant que, si a Podem els calguera els diputats valencians per a formar grup parlamentari, la llei no els ho permetria.

D’altra banda, ha insistit en el fet que Compromís estiga present també a la Mesa del Congrés perquè hi haja representació de totes les minories, com ha passat a les Corts Valencianes, en què tots els grups tenen representació a la Mesa.

Etiquetas
stats