Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge imputa Zaplana en l'Operació Lezo

Eduardo Zaplana.

El titular del Jutjat Central número 6 de l'Audiència Nacional, Eloy Velasco, ha inclòs com investigats dins de l'operació Lezo' l'expresident valencià i exministre de Treball Eduardo Zaplana i l'empresari Juan Miguel Villar Mir, amo de la constructora OHL. La llista d'investigats és ja de 60 i el magistrat també ha inclòs entre ells al que fóra viceconseller de Presidència de la Comunitat de Madrid i imputat en la Gürtel, Alberto López Viejo.

La citada operació es va iniciar dimecres passat 19 d'abril amb l'ordre per a detenir a 12 persones, entre les quals es trobaven l'expresident de la comunitat de Madrid Ignacio González, el seu germà Pablo i el seu cunyat José Juan Caballero.

A aquests detinguts s'hi va afegir un mes divendres passat, amb la detenció del conseller d'OHL, Javier López Madrid. No obstant això, d'aqueixos tretze, tres van ser posats en llibertat i dos es troben en l'estranger. Les acusacions contra els detinguts són pels delictes de malversació, organització criminal, suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, prevaricació i frau.

L'acusació del jutge es dirigeix contra un total de 60 persones, segons consta en l'acte remès pel citat magistrat als registres de la propietat, amb la finalitat d'embargar els béns d'alguns d'ells.

Etiquetas
stats